Κόσμος

Γρίπη των πτηνών: Καμπανάκι από ΠΟΥ για εξάπλωση του ιού σε αγελάδες

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) προειδοποιεί για τον κίνδυνο ο ιός της γρίπης των πτηνών H5N1 να εξαπλωθεί σε αγελάδες σε άλλες χώρες πέραν των ΗΠΑ μέσω των μεταναστευτικών πουλιών.

«Με τον ιό της γρίπης των πτηνών να μεταφέρεται ανά τον κόσμο από τα μεταναστευτικά πουλιά, σίγουρα υπάρχει κίνδυνος να μολυνθούν αγελάδες σε άλλες χώρες», δήλωσε η Γουενκίνγκ Ζανγκ, η επικεφαλής του Παγκόσμιου Προγράμματος για τη Γρίπη του ΠΟΥ, σε συνέντευξη Τύπου στη Γενεύη.

Η αξιωματούχος επανέλαβε ότι ο ΠΟΥ θεωρεί συνολικά χαμηλό τον κίνδυνο από τον ιό αυτόν για τη δημόσια υγεία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το Ιράν είχε ενημερώσει και τις ΗΠΑ αρκετές ώρες πριν εκτοξευτούν οι πύραυλοι στο Κατάρ
Το Εμιράτο ενημέρωσε τη νύχτα ότι ανοίγει ξανά ο εναέριος χώρος του, που είχε κλείσει μετά τις πυραυλικές επιθέσεις που εξαπέλυσε εναντίον της βάσης Al Udeid το Ιράν
Η αεράμυνα του Κατάρ αναχαιτίζει πυραύλους του Ιράν
Ανανεώθηκε πριν 4 ώρες