Κόσμος

Φρίκη! Δελέασαν 12χρονο για να πουλήσουν τα όργανά του

Μια φρικιαστική υπόθεση ήρθε να αναδείξει για μια ακόμα φορά τα αίσχη διακινητών ανθρώπων που δεν υπολογίζουν τίποτα μπροστά στο ζεστό χρήμα.

Η παγκόσμια ζήτηση για μεταμόσχευση οργάνων οδήγησε συμμορία να βάλει λαθραία ένα αγόρια ηλικίας 12 με 15 ετών και μια 30χρονη γυναίκα στη Βρετανία προκειμένου να αφαιρέσουν τα όργανά τους και να τα πουλήσουν στη μαύρη αγορά.

Εκτιμάται ότι ξεκίνησαν το ταξίδι τους από την Αφρική ή την Ασία και διασώθηκαν από τις βρετανικές αρχές που υποπτεύτηκαν ότι έχουν πέσει θύματα trafficking.

Το πρώτο περιστατικό εμπορίου οργάνων στη Βρετανία αναφέρθηκε το 2011, ενώ το 2013 έβαλαν λαθραία στη χώρα ένα κοριτσάκι από τη Σομαλία για να πάρουν τα όργανά του και να τα πουλήσουν σε ασθενείς που χρειάζονταν απεγνωσμένα τη μεταμόσχευση.

Οι δύο τελευταίες περιπτώσεις αποκαλύφθηκαν σε έκθεση της Εθνικής Υπηρεσίας Εγκλήματος που συστάθηκε από την κυβέρνηση για την καταπολέμηση του σοβαρού και οργανωμένου εγκλήματος.

Σύμφωνα με την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας, περισσότερα από 7.000 νεφρά λαμβάνονται κάθε χρόνο παράνομα από συμμορίες σε όλο τον κόσμο.

Ενώ υπάρχει μαύρη αγορά και για άλλα όργανα (καρδιά, πνεύμονες, ήπαρ), τα νεφρά είναι τα πιο περιζήτητα όργανα, καθώς μπορούν να αφαιρεθούν χωρίς σοβαρές παρενέργειες.

Πηγή: Dailymail

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Γάζα: Η Χαμάς παρέδωσε στο Ισραήλ τη σορό στρατιώτη που κρατούσε από τον πόλεμο του 2014
Έντεκα χρόνια μετά τον θάνατό του στις σήραγγες της Γάζας, το Ισραήλ ανακοινώνει ότι παρέλαβε τη σορό ομήρου, την οποία η Χαμάς παρουσιάζει ως εκείνη του υπολοχαγού Χαντάρ Γκόλντιν
Ο Ερυθρός Σταυρός παραλαμβάνει ένα πτώμα που αναγνωρίστηκε από τη Χαμάς ως αυτό του νεκρού Ισραηλινού στρατιώτη Χαντάρ Γκόλντιν
Ρωσία: Στελέχη ρωσικής βιομηχανίας όπλων σκοτώθηκαν σε πτώση ελικοπτέρου στο Νταγκεστάν – Βίντεο με τη στιγμή της συντριβής
Τέσσερα υψηλόβαθμα στελέχη ρωσικού εργοστασίου οπλικών συστημάτων που βρίσκεται υπό κυρώσεις της ΕΕ σκοτώθηκαν όταν ελικόπτερο τύπου Ka-226 συνετρίβη στο Νταγκεστάν
Εικόνες από την συντριβή του ελικοπτέρου στο Νταγκεστάν
Η Βρετανία στέλνει ομάδα της RAF στο Βέλγιο για να αναχαιτίσει drones «φαντάσματα»
Το Λονδίνο αποστέλλει εξειδικευμένη μονάδα της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας (RAF) στο Βέλγιο, προκειμένου να βοηθήσει τις βελγικές αρχές να αντιμετωπίσουν μια σειρά από ύποπτες πτήσεις drones
Πινακίδα απαγόρευσης για drones κοντά στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών