Κόσμος

Η 73χρονη που κατέρριψε για δεύτερη φορά το ρεκόρ στην κορυφή του Έβερεστ

Η πλέον ηλικιωμένη αλπινίστρια, που "πάτησε" στο 'Εβερεστ την 'κορυφή' των 8.848 μέτρων, η ιαπωνικής καταγωγής Ταμάε Ουατανάμπε, κατέρριψε άλλη μια φορά το ρεκόρ της, σε ηλικία 73 ετών.


Σύμφωνα με τα ιαπωνικά τηλεοπτικά δίκτυα, η αλπινίστρια, ακολουθώντας το νοτιο-ανατολικό ορειβατικό ‘μονοπάτι’, κατέκτησε παλαιότερα την ίδια δυσπρόσιτη κορυφή, την 16 Μαΐου του 2002. ‘Ομως, ύστερα από μια δεκαετία, η Ουατανάμπε επέλεξε το βορεινό ορειβατικό ‘μονοπάτι’, αυτό που ξεκινά στο Θιβέτ, προσθέτουν οι ίδιες πηγές.

Από την Ιαπωνία, όμως, κατάγεται επίσης η Τζούνκο Τάμπεϊ : η πρώτη γυναίκα, που αναρριχήθηκε αν και σε μικρότερη ηλικία στο ‘Εβερεστ, το υψηλότερο βουνό του πλανήτη μας. Το παγκόσμιο ρεκόρ της Τάμπεϊ χρονολογείται από το έτος 1975.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στην κορυφή του Έβερεστ για πρώτη φορά!

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μπριζίτ Μπαρντό: Η στροφή προς τον ακτιβισμό, η αποστασιοποίηση από τον φεμινισμό και η Μαρίν Λε Πεν ως «σύγχρονη Ιωάννα της Λωραίνης»
Η Μπαρντό προκάλεσε αντιδράσεις λόγω των ακροδεξιών πολιτικών της απόψεων, των σχολίων της για το Ισλάμ και τη μετανάστευση, για την υποκίνηση φυλετικού μίσους αλλά και το ότι αντιτάχθηκε στο κίνημα MeToo
Μπριζίτ Μπαρντό
Το Σεντ Τροπέ αποχαιρετά τη Μπριζίτ Μπαρντό: Βοήθησε να λάμψει η πόλη μας
Το 1956, η μυρωδιά του σκανδάλου γύρω από την ταινία «Και ο Θεός Έπλασε τη Γυναίκα» του Ροζέ Βαντίμ, τότε συζύγου της Μπριζίτ Μπαρντό, τοποθέτησε την ηθοποιό και το ψαροχώρι στις πρώτες σελίδες των εφημερίδων
Το σπίτι της στο Σέντ Τροπέ
Εμάνουελ Μακρόν για Μπριζίτ Μπαρντό: «Το σύμβολο της Γαλλίας που ενσάρκωσε μια ζωή ελευθερίας»
«Ήταν ένα απόλυτο αστέρι του γαλλικού και διεθνούς κινηματογράφου, μια μορφή γυναικείας φύσης στη φαντασία του έθνους, μια ελεύθερη και αφοσιωμένη φωνή», έγραψε επίσης ο Γάλλος πρόεδρος
Ο Εμάνουελ Μακρόν