Ένα αμφιλεγόμενο στιγμιότυπο μεταξύ του Εμανουέλ Μακρόν και της συζύγου του, Μπριζίτ, που κατέγραψε η κάμερα του Associated Press, λίγο προτού οι δύο τους κατέβουν τα σκαλοπάτια του προεδρικού αεροσκάφους, κατά την άφιξή τους στο Βιετνάμ, έχει κάνει τον γύρο των social media αλλά και παίζει σε όλα τα διεθνή δίκτυα.
Η Μπριζίτ Μακρόν φαίνεται να προσγειώνει το χέρι της στο πρόσωπο του συζύγου της, με τον Μακρόν να αιφνιδιάζεται αρχικά, αλλά να ανακτά την αυτοκυριαρχία του σε κλάσματα δευτερολέπτων και να γνέφει στον κόσμο που περιμένει έξω.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Στη συνέχεια, ο Εμανουέλ Μακρόν μοιάζει να απλώνει το χέρι του στη σύζυγό του, όπως συνηθίζει, αλλά εκείνη δεν το πιάνει, με τους δύο να κατεβαίνουν πλάι πλάι από το αεροσκάφος.
«Καβγαδάκι, ένδειξη τρυφερότητας ή απότομη χειρονομία; Οι εικόνες του Εμανουέλ και της Μπριζίτ Μακρόν να φθάνουν στο Βιετνάμ για την έναρξη της περιοδείας τους στη Νοτιοανατολική Ασία προκάλεσαν καταιγισμό σχολίων στα κοινωνικά δίκτυα» σχολιάζει η εφημερίδα Le Figaro.
Το στιγμιότυπο έκανε αστραπιαία το γύρο του διαδικτύου, προκαλώντας σχόλια ιδίως από λογαριασμούς επικριτικούς απέναντι στον Γάλλο πρόεδρο.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Αρχικά, το Ελιζέ αρχικά αρνήθηκε το περιστατικό αλλά στη συνέχεια και με το βίντεο να κάνει τον γύρο του κόσμου αναγκάστηκαν να το παραδεχθούν λέγοντας ότι ήταν ένα αστείο πείραγμα… Μάλιστα απέδωσαν τις αρνητικές αντιδράσεις σε φιλορωσικούς κύκλους…
«Ήταν μια στιγμή αποσυμπίεσης για τον πρόεδρο και τη σύζυγό του, πριν την έναρξη του ταξιδιού», σχολίασε τελικά το περιβάλλον του Εμανουέλ Μακρόν τη Δευτέρα στους δημοσιογράφους. «Ήταν μια στιγμή συνενοχής που αρκούσε για να δώσει τροφή στους συνωμοσιολόγους», πρόσθεσε η ίδια πηγή, αποδίδοντας τα αρνητικά σχόλια κυρίως σε φιλορωσικούς κύκλους.
À son arrivée au Vietnam, le présidant français, Emmanuel Macron semble avoir été frappé au visage par son épouse, Brigitte Macron
— Press TV Français (@fr_presstv) May 26, 2025
Par la suite Brigitte Macron refuse de prendre le bras que lui tend Emmanuel Macron pour descendre les marches de l’avion pic.twitter.com/kT5j2NXait
Ο Μακρόν έφτασε χθες, Κυριακή (25.05.2025), το βράδυ στο Βιετνάμ με τη σύζυγό του Μπριζίτ.
Σήμερα υπέγραψε 13 συμφωνίες, κυρίως για την πυρηνική ενέργεια – έναν κρίσιμο τομέα για την ασιατική χώρα που εξαρτάται από τα ορυκτά καύσιμα και προσπαθεί να ικανοποιήσει τις αυξανόμενες ενεργειακές ανάγκες των κατοίκων της – καθώς και για τις μεταφορές και τους δορυφόρους.
Η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Vietjet Air ανακοίνωσε ότι παρήγγειλε 20 αεροσκάφη Airbus A330-900, τα οποία προστίθενται σε ένα άλλο αντίστοιχο συμβόλαιο που είχε υπογράψει πέρυσι με την ευρωπαϊκή αεροναυτική εταιρεία.
«Μια νέα σελίδα γράφεται μεταξύ των δύο χωρών μας (…) Υπάρχει επιθυμία να γράψουμε μια σελίδα ακόμη πιο φιλόδοξη στις σχέσεις μεταξύ του Βιετνάμ και της Γαλλίας, μεταξύ της Asean και της ΕΕ», υπογράμμισε ο Μακρόν.