Κόσμος

Η ανεργία πλήττει και την Κίνα

Το 22% του «ενεργού» πληθυσμού της Κίνας είναι άνεργοι σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Πεκίνο.

Σε όλη την κινέζικη επικράτεια απασχολούνται 780 εκατομμύρια άτομα, αλλά το ποσοστό των ανέργων είναι εξαιρετικά υψηλό. Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Ανθρωπίνων Πόρων και Κοινωνικής Ασφάλειας, Γι Σενγκτζί, «ομολόγησε» ότι και στο ορατό μέλλον η Κίνα θα έχει μεγάλο πρόβλημα από την άποψη της ανεργίας.

Μεγάλο πρόβλημα για τις αρχές δεν είναι άλλο από την αστυφιλία «και η πίεση που ασκείται απο τους αγρότες στην αχανή ύπαιθρό της, για την εξεύρεση εργασίας είναι πολύ σημαντική». Σύμφωνα με τον Κινέζο αξιωματούχο, οι άνεργοι επαρχιώτες υπολογίζονται σε περίπου 100 εκατομμύρια.

Άλλοτε, το πρόβλημα της ανεργίας στην Κίνα «συγκαλυπτόταν», επειδή και αραιότερες ήταν οι σχετικές επίσημες στατιστικές, αλλά και μόνο την ανεργία στις πόλεις λάμβαναν υπόψη τους, σχολιάζουν οι οικονομικοί αναλυτές.

Σήμερα, εκατοντάδες εκατομμύρια επαρχιώτες συρρέουν στις μεγαλουπόλεις της Κίνας, ενώ η εθνική οικονομία αναπτύσσεται με τον ταχύτερο ρυθμό των 30 τελευταίων ετών (ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης πολύ κοντά στο +10%)!

Έχει προβλεφθεί από την κυβερνητική «Υπηρεσία του Σχεδιασμού για τον πληθυσμό», ότι το 2015, όλες μαζί οι κινεζικές μεγαλουπόλεις θα φιλοξενούν 700 εκατομμύρια περισσότερους κατοίκους, ξεπερνώντας έτσι για πρώτη φορά τον αστικό πληθυσμό της Κίνας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Πάπας Λέων στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του: «Αναθέτουμε όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο στον Πρίγκιπα της Ειρήνης» – Η αναφορά του στη Γάζα και τους πρόσφυγες
«Πώς να μην θυμηθούμε τις σκηνές της Γάζας, οι οποίες εδώ και πολλές εβδομάδες είναι εκτεθειμένες στην βροχή, στον άνεμο και στο κρύο, αλλά και εκείνες τόσων άλλων προσφύγων κάθε ηπείρου» ανέφερε ο πάπας
πάπας λέων
Χριστουγεννιάτικη επικοινωνία Ζελένσκι με τους Αμερικανούς απεσταλμένους Γουίτκοφ και Κούσνερ για την Ουκρανία - «Ήταν μία καλή συζήτηση»
«Ελπίζω ότι οι συμφωνίες που επιτεύχθηκαν σήμερα με την ευκαιρία των Χριστουγέννων και οι ιδέες που συζητήσαμε θα αποδειχθούν χρήσιμες»
REUTERS