Κόσμος

Η Αρίθα Φράνκλιν… χρηματοδοτεί την έρευνα για τον νευροενδοκρινή καρκίνο

Μέσω ενός ταμείου η κληρονομιά της Αρίθα Φράκλιν ένα χρόνο μετά τον θάνατό του χρηματοδοτεί την έρευνα της σπάνιας μορφής καρκίνου του παγκρέατος από την οποία έπασχε η «Βασίλισσα της σόουλ».

Η Φράνκλιν πέθανε τον Αύγουστο του 2018 μετά από μάχη με νευροενδοκρινή όγκο (ΝΕΤ) στο πάγκρεας, μια μορφή καρκίνου που αποτελεί μόνο το 7% των περιπτώσεων καρκίνου του παγκρέατος. Ο διευθύνων σύμβουλος της Apple, Στιβ Τζομπς πέθανε μετά από υποτροπή της σπάνιας αυτής ασθένειας το 2011.

Στην ετήσια επέτειο του θανάτου της Φράνκλιν, στις 16 Αυγούστου, το Detroit’s Women’s Informal Network και η κληρονομιά της τραγουδίστριας δώρισαν ένα ποσό στο Ίδρυμα Ερευνών Νευροενδοκρινή Όγκου (NETRF), που έχει έδρα τη Βοστώνη και το οποίο δημιούργησε το Ταμείο Αρίθας Φράνκλιν για την Έρευνα του Νευροενδοκρινή Καρκίνου.

«Η οικογένεια της Αρίθα Φράνκλιν έχει την τιμή να συνεργαστεί με το NETRF για να βοηθήσει στην αύξηση της χρηματοδότησης για την εκπαίδευση και την έρευνα αυτής της καταστροφικής ασθένειας που παίρνει τους αγαπημένους μας πολύ σύντομα», δήλωσε η Sabrina Owens, ανιψιά της Φράνκλιν και εκπρόσωπος της οικογένειας .

«Ενθαρρύνουμε τους φίλους, τους θαυμαστές και τους υποστηρικτές της να εξετάσουν το ενδεχόμενο να συμβάλουν σε αυτή τη δράση μέχρι να μπορέσουμε να εξαλείψουμε την ασθένεια. Πιστεύουμε ότι αυτό είναι δυνατό», πρόσθεσε.

«Πολλές από τις δράσεις που χρηματοδοτούμε είναι για την βασική επιστήμη στο εργαστήριο, με στόχο να κατανοήσουμε γιατί αυτοί οι όγκοι αναπτύσσονται και εξαπλώνονται» δήλωσε η Elyse Gellerman, διευθύνουσα σύμβουλος του NETRF σε εφημερίδα του Ντιτρόιτ.

«Δεν γνωρίζουμε όλες τις απαντήσεις. Οι ερευνητές προσπαθούν να κατανοήσουν αυτούς τους όγκους σε κυτταρικό επίπεδο και -με μερικές από τις διαθέσιμες θεραπείες- γιατί μερικοί ασθενείς ανταποκρίνονται και άλλοι όχι».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νότια Κορέα: Συμβολική επίσκεψη του υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη για πρώτη φορά μετά από 7 χρόνια
Ο Πιτ Χέγκσεθ βρέθηκε στη Νότια Κορέα για να συζητήσει με στρατηγικούς εταίρους θέματα ασφαλείας στην περιοχή μετά την περιοδεία του Τραμπ στην Ασία την
Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας με τον Νοτιοκορεάτη ομόλογό του Αν Γκιου - Μπακ
Πρώην τηλεπαρουσιάστρια μαχαίρωσε μέχρι θανάτου την μητέρα της στο Halloween «για να σώσει τον εαυτό της»
«Είδα μια γυναίκα να τρέχει καταπάνω στο αυτοκίνητό μας, με τα χέρια και το σώμα της γεμάτα αίμα, ζητώντας να καλέσουμε το 911» - Σκηνές φρίκης περιγράφουν αυτόπτες μάρτυρες
Η 47χρονη πρώην τηλεπαρουσιάστρια, Αντζελίν Μοκ