Κόσμος

Η δημοσιογράφος Μαρίνα Οβσιάνικοβα εγκατέλειψε τη Ρωσία μαζί με την κόρη της

Εγκατέλειψε τη Ρωσία η δημοσιογράφος, Μαρίνα Οβσιάνικοβα, μαζί με την κόρη της και πλέον βρίσκεται σε χώρα της Ευρώπης, όπως ανακοίνωσε ο δικηγόρος της, Ντμίτρι Ζαχβάτοφ, χωρίς να αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες για τον προορισμό της.

Η δημοσιογράφος είχε τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό από τις Αρχές της Ρωσίας επειδή είχε επικρίνει τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, εισβάλλοντας στον αέρα δελτίου ειδήσεων του κρατικού καναλιού της χώρας, κρατώντας πλακάτ με αντιπολεμικό μήνυμα.

«Η Οβσιάνικοβα εγκατέλειψε την Ρωσία με την κόρη της λίγες ώρες αφότου εγκατέλειψε το διαμέρισμα της στο οποίο είχε τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό» δήλωσε ο δικηγόρος της Ντμίτρι Ζαχβάτοφ προσθέτοντας ότι μητέρα και κόρη βρίσκονται στην Ευρώπη.

Η Οβσιάνικοβα βρίσκεται επί του παρόντος «υπό την προστασία ενός ευρωπαϊκού κράτους» , δήλωσε ο δικηγόρος της, αρνούμενος να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, καθώς «αυτό μπορεί να αποδειχθεί πρόβλημα» για την ίδια.

Δικαστήριο έδωσε την επιμέλεια του παιδιού στον πρώην σύζυγό της

Δικαστήριο της Μόσχας εξετάζοντας σήμερα το ζήτημα της επιμέλειας της ανήλικης κόρης της Οβσιάνικοβα, αποφάσισε ότι την επιμέλεια του παιδιού πρέπει να την έχει ο πατέρας της, με τον οποίο η δημοσιογράφος έχει χωρίσει.

Όπως γράφει η ιστοσελίδα SOTA, το τμήμα κηδεμονίας δήλωσε ότι «το παιδί πρέπει να παραμείνει με τον πατέρα του, επειδή η μητέρα του ασχολείται με πολιτική δραστηριότητα»

Το δικαστήριο αποφάσισε ότι η Οβσιάνικοβα θα πρέπει να καταβάλει διατροφή και για τα δύο παιδιά της 35.000 ρουβλίων (577,3 ευρώ) και όταν ο γιος της ενηλικιωθεί, 17.000 ρούβλια (280,4 ευρώ).

marina ovsyannikova r

Ο ίδιος ο σύζυγός της, Ίγκορ Οβσιάνικοφ, νωρίτερα είχε δηλώσει ότι η Μαρίνα Οβσιάνικοβα έφυγε από τον κατ΄οίκον περιορισμό και πήρε μαζί της την 11χρονη κόρη της.

Η Οβσιάνικοβα προς το παρόν δεν έχει προβεί σε καμία δήλωση. Η τελευταία της ανάρτηση στο κανάλι της στο Telegram, στο οποίο ανέφερε ότι δεν θα τηρήσει τους κανονισμούς για τον κατ οίκον περιορισμό, έγινε στις 5 Οκτωβρίου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Με πληροφορίες από AFP, Svoboda.org

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
ΗΠΑ: Σάλος με χριστιανό Δημοκρατικό στο Τέξας – Ακολουθεί πορνοστάρ και μοντέλα OnlyFans στο Instagram
Ο Τζέιμς Ταλαρίκο, ανερχόμενος Δημοκρατικός στο Τέξας που προβάλλει τη χριστιανική του πίστη, δέχεται σφοδρή κριτική μετά τις αποκαλύψεις για τους λογαριασμούς που ακολουθεί στο Instagram
Ο βουλευτής του Τέξας Τζέιμς Ταλαρίκο μιλά σε μια συγκέντρωση
The Economist: Η Βενεζουέλα, το επόμενο πεδίο δοκιμής του δόγματος «Americas First» του Ντόναλντ Τραμπ
Ο Λευκός Οίκος δείχνει έτοιμος να μετατρέψει τη Βενεζουέλα σε εργαστήριο ενός νέου δόγματος ασφαλείας, με το φάντασμα των φιάσκων στο Αφγανιστάν και το Ιράκ να πλανάται από πίσω
Ένα αμερικανικό αντιτορπιλικό στην Καραϊβική