Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Η Ελλάδα ανάμεσα στις καλύτερες χώρες για συνταξιούχους – «Μετακομίστε» γράφει το Forbes

Η Ελλάδα ανάμεσα στις καλύτερες χώρες για συνταξιούχους – «Μετακομίστε» γράφει το Forbes

Δεν είναι λίγοι αυτοί που σκέφτονται τι θα κάνουν στην ζωή τους, όταν με το καλό σταματήσουν να δουλεύουν. Και η International Living έχει 10 πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις για κάθε υποψήφιο συνταξιούχο που αναρωτιέται σε ποια χώρα θα ζούσε καλύτερα, και ανάμεσα σε αυτές είναι και η Ελλάδα.

Σε δημοσίευμα του μάλιστα το Forbes δεν διστάζει να προτείνει στους Αμερικανούς να μετακομίσουν στην χώρα μας. 

Η ετήσια έρευνα Global Retirement Index της International Living παρουσίασε τα 10 καλύτερα μέρη για τους συνταξιούχους. Για την διαμόρφωση της λίστας – μεταξύ άλλων – λήφθηκαν υπόψη το κόστος διαβίωσης, η δυνατότητα για μια ισορροπημένη και καλύτερη ζωή, καθώς οι καθημερινές ασχολίες που προσφέρονται. Και η Ελλάδα βρίσκεται στην 7η θέση αυτής της λίστας για το 2023, γεγονός που δεν πέρασε απαρατήρητο από το Forbes. 

Αναλυτικά η λίστα της International Living: 

1. Πορτογαλία

2. Μεξικό

3. Παναμάς

4. Εκουαδόρ

5. Κόστα Ρίκα

6. Ισπανία

7. Ελλάδα

8. Γαλλία

9. Ιταλία – Ταϊλάνδη (ισοπαλία)

10. Κολομβία

Ελλάδα: Χαμηλό κόστος διαβίωσης, καλός καιρός και καλό φαγητό 

«Πρακτικά μιλώντας, ένα ζευγάρι μπορεί να ζήσει άνετα στην Ελλάδα ξεκινώντας από 1.900 δολάρια τον μήνα και ένας single με περίπου 1.600 δολάρια», λέει η Jennifer Stevens, της International Living. «Αλλά να έχετε κατά νου ότι για μια ανανεώσιμη βίζα διαμονής, πρέπει να δείξετε ότι διαθέτετε τουλάχιστον 2.000 ευρώ τον μήνα» προσθέτει.

«Εάν η Ελλάδα γίνει το σπίτι σας, το island hopping γίνεται μέρος της ζωής σας», όπως λέει η Lynn Roulo της International Living. Όμως, το Forbes τονίζει ότι η Ελλάδα δεν είναι μία χώρα που έχει μόνο καλοκαίρι. «Εάν ζεις στην Αθήνα, πρέπει να περιμένεις πολύ ζεστά καλοκαίρια και δροσερούς χειμώνες και βροχές», σημειώνει επίσης.

 Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι ανάμεσα στα υπόλοιπα προνόμια της Ελλάδας αναφέρονται η κουζίνα, που είναι από τις καλύτερες του κόσμου, και η πλούσια ιστορία της χώρας.

Forbes: «Μετακομίστε στην Ελλάδα, ένα από τα φθηνότερα μέρη» 

Σχολιάζοντας τις προτάσεις του International Living, το Forbes λοιπόν επιλέγει την χώρα μας και προτρέπει τους Αμερικανούς να μετακομίσουν. «Φέτος είναι η χρονιά για να κυνηγήσετε το όνειρο: Παρατήστε τη δουλειά σας και μετακομίστε σε ένα από τα φθηνότερα (και καλύτερα) μέρη για να ζήσετε στον κόσμο, μια χώρα με τόσο χαμηλό κόστος, ώστε ίσως μπορέσετε να σταματήσετε να εργάζεστε», γράφει το Forbes.

Το Forbes τονίζει όμως ότι αυτή η λίστα δεν είναι μόνο για συνταξιούχους. «Απευθύνεται σε όποιον αναζητά μια καλύτερη ζωή, μια πιο προσιτή ζωή ή απλώς έναν τρόπο να ξεφύγει από όλα αυτά—τον φρενήρη ρυθμό της ζωής, τη βία, την πολιτική, τον διχασμό» αναφέρει το δημοσίευμα. 

Με πληροφορίες από internationalliving.com και Forbes

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις