Κόσμος

Η γαλλική αστυνομία απαγόρευσε διαδήλωση των “κίτρινων γιλέκων”

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η γαλλική κυβέρνηση απαγόρευσε σήμερα, Παρασκευή, τη διαδήλωση που σχεδιάζουν να “κίτρινα γιλέκα”, στο κέντρο του Παρισιού.

Η αστυνομία ανέφερε σε μια ανακοίνωση πως η προγραμματισμένη για το Σάββατο διαδήλωση θα μπορούσε να οδηγήσει σε ταραχές στους δρόμους, καθώς οι διαδηλωτές σχεδιάζουν να διαδηλώσουν κοντά σε κτίρια δημοσίων φορέων, καθώς και σε τουριστικές και εμπορικές περιοχές.

Αφότου ξεκίνησε το κίνημα των “κίτρινων γιλέκων” τον Νοέμβριο του 2018, οι διαδηλώσεις κατέληγαν συχνά σε βίαια επεισόδια και συγκρούσεις με την αστυνομία.

Αν και η κλίμακα των διαδηλώσεων έχει μειωθεί μετά τα χειρότερα επεισόδια που σημειώθηκαν τον Δεκέμβριο του 2018, οι διαδηλωτές συνέχισαν να συγκεντρώνονται τα Σάββατα προκειμένου να διαμαρτυρηθούν εναντίον του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, οι πολιτικές του οποίου, όπως υποστηρίζουν, ευνοούν τα πιο πλούσια μέλη της κοινωνίας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Η Ρωσία θα συνεχίσει να στηρίζει την Κούβα», λέει η Ζαχάροβα μετά τη δίωξη των ΗΠΑ στον Ραούλ Κάστρο
«Επαναλαμβάνουμε την πλήρη αλληλεγγύη μας με την Κούβα και καταδικάζουμε κατηγορηματικά απόπειρες χονδροειδούς ανάμιξης στις εσωτερικές υποθέσεις ενός κυρίαρχου κράτους» ανέφερε
Μαρία Ζαχάροβα
«Λίστα εξόντωσης» του Ισραήλ για τους δράστες της 7ης Οκτωβρίου – Το σχέδιο καταδίωξης της Χαμάς και η μυστική μονάδα «NILI»
Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, οι ισραηλινές υπηρεσίες έχουν καταρτίσει εκτενή λίστα υπόπτων που συνδέονται με τις επιθέσεις της Χαμάς, με στόχο τη σύλληψη ή εξουδετέρωσή τους
Μαχητές της Χαμάς στη Γάζα
Αδελφές οι τρεις γυναίκες που βρέθηκαν νεκρές στη θάλασσα στο Μπράιτον - Μυστήριο με τις συνθήκες θανάτου
Οι σοροί τους ανασύρθηκαν τα ξημερώματα της 13.05.2026 - Η αστυνομία έχει ήδη εξετάσει εκατοντάδες ώρες υλικού από κάμερες ασφαλείας και πραγματοποιεί εκτεταμένες έρευνες στην παραλιακή περιοχή
Το σημείο όπου βρέθηκαν νεκρές οι τρεις αδελφές στο Μπράιτον