Κόσμος

Η Γερμανία ετοιμάζει νέο πακέτο βοήθειας στην Ουκρανία – Άγνωστο αν θα παραδώσει πυραύλους Taurus

H Γερμανία θα δώσει στην Ουκρανία ένα νέο πακέτο βοήθειας κυρίως στρατιωτικής ύψους 400 εκατομμυρίων ευρώ αλλά δεν έχει ακόμη αποφασίσει για την παράδοση πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς Taurus, τους οποίους ζητεί επίμονα το Κίεβο, ανακοίνωσε σήμερα ο Γερμανός υπουργός Άμυνας.

Το νέο πακέτο βοήθειας περιλαμβάνει συγκεκριμένα διάφορους τύπους πυρομαχικών καθώς είναι “αυτά που χρειάζεται περισσότερο η Ουκρανία”, δήλωσε ο υπουργός Μπόρις Πιστόριους στην εφημερίδα Bild, την παραμονή συνόδου των συμμάχων της Ουκρανίας στη Γερμανία.

“Η κυβέρνηση δεν έχει αποφασίσει ακόμη εάν θα στείλει πυραύλους κρουζ Taurus”, πρόσθεσε ο υπουργός.

“Προμηθεύουμε πρόσθετα πυρομαχικά, τεθωρακισμένα οχήματα και συστήματα εκκαθάρισης ναρκών” και η κυβέρνηση σχεδιάζει την αποστολή γεννητριών ηλεκτρικής ενέργειας και θέρμανσης ενόψει του χειμώνα, πρόσθεσε ο υπουργός.

Όσον αφορά τους πυραύλους Taurus, ο Μπόρις Πιστόριους υπογράμμισε ότι “το καθήκον της ομοσπονδιακής κυβέρνησης στο σύνολό της είναι να ζυγίζει πολύ προσεκτικά κάθε παράδοση όπλων. Για αυτό, πρέπει να διευκρινιστούν πολλές πολιτικές, νομικές, στρατιωτικές και τεχνικές πτυχές”, δήλωσε. Αυτό “δεν είναι εύκολο”, διευκρίνισε ο υπουργός.

Η χώρα φιλοξενεί αύριο, Τρίτη, στην αμερικανική βάση Ράμσταϊν, στη νότια Γερμανία, διεθνή σύνοδο υπό την αιγίδα των ΗΠΑ για τον συντονισμό της στρατιωτικής βοήθειας των συμμάχων της Ουκρανίας.

Ωστόσο, ο Γερμανός υπουργός δεν θα μπορέσει να πάει στη σύνοδο, γράφει η Bild, γιατί είναι θετικός στην Covid-19.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Σκέφτηκα να αυτοκτονήσω, δε μπορώ χωρίς χάπια» - Συγκλονίζει ο συγγραφέας του «Γόμορρα», Ρομπέρτο Σαβιάνο
«Όσοι με κατηγορούν ότι ρεζίλεψα την Νάπολη, θα έπρεπε να προβληματιστούν: αφού την ρεζίλεψα, για ποιο λόγο θέλουν να έρθουν να την επισκεφθούν απ' όλη την Ιταλία;»
Ο Ρομπέρτο Σαβιάνο