Κόσμος

Η Γερμανία προειδοποιεί την Τουρκία να μην πειράξει τους Κούρδους της Συρίας

Η υπουργός Εξωτερικών στη Γερμανία ,Αναλένα Μπέρμποκ προειδοποίησε και πάλι την Τουρκία αναφορικά με τους Κούρδους στη Συρία μετά την την πτώση του Μπασάρ αλ-Ασαντ.

Ένας πόλεμος της Τουρκίας κατά των Κούρδων στην Συρία «δεν πρέπει να λάβει χώρα», δήλωσε η Αναλένα Μπέρμποκ στο ραδιοφωνικό δίκτυο Deutschlandfunk στη Γερμανία.

«Δεν θα βοηθούσε κανέναν», αν η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος «επωφελείτο από την σύγκρουση» ανάμεσα στην Τουρκία και τους Κούρδους, είπε προσθέτοντας ότι «θα ήταν επικίνδυνο για την ασφάλεια της Συρίας, αλλά επίσης για την Τουρκία, για μας, την Ευρώπη».

Από την πτώση του καθεστώτος αλ-Ασαντ στις 8 Δεκεμβρίου, η Αγκυρα υποστηρίζει επίθεση ένοπλων φιλοτουρκικών πολιτοφυλακών κατά των κουρδικών δυνάμεων που ελέγχουν τμήμα της βόρειας Συρίας.

Η Αγκυρα θεωρεί τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις και τις Μονάδες Προστασίας του Λαού που αποτελούν τον πυρήνα τους και υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ πτέρυγα του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK).

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις είναι κρίσιμης σημασίας για την παρεμπόδιση της αναβίωσης του Ισλαμικού Κράτους στην Συρία, είχε δηλώσει στα μέσα του Δεκεμβρίου ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Αντονι Μπλίνκεν.

Η γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών υπενθύμισε ότι οι Κούρδοι απώθησαν «τους τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους» που διέπραξαν «τρομακτικές σφαγές» στην Συρία.

Η σημερινή κατάσταση «δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί για να εκδιωχθούν και πάλι οι Κούρδοι, για να υπάρξει νέος κύκλος βίας», επέμεινε η Αναλένα Μπέρμποκ.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε ότι συγκρούσεις διεξήχθησαν χθες ανάμεσα σε φιλοτουρκικές δυνάμεις και τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις στην ζώνη του φράγματος του Τιχρίν στον Ευφράτη.
Το Παρατηρητήριο έκανε λόγο για τον θάνατο μίας γυναίκας και του παιδιού της «κατά την διάρκεια βομβαρδισμού από το πυροβολικό των φιλοτουρκικών δυνάμεων» στην περιφέρεια του Κομπάνι στην βόρεια Συρία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Κοινή ανακοίνωση ΥΠΕΞ για Μέση Ανατολή: «Καταδικάζουμε τις επιθέσεις της Χεζμπολάχ, καλούμε σε διαπραγματεύσεις μεταξύ Λιβάνου και Ισραήλ»
«Καλούμε το Ισραήλ να αποφύγει την περαιτέρω επέκταση της σύγκρουσης, μεταξύ άλλων μέσω χερσαίας επιχείρησης στο λιβανικό έδαφος» αναφέρεται στην δήλωση
Λίβανος
Δημοσιογράφος απήχθη στη Βαγδάτη - Συνελήφθη ένας ύποπτος
Το υπουργείο Εσωτερικών του Ιράκ ανέφερε ότι συνεχίζονται οι προσπάθειες για τον εντοπισμό των υπόλοιπων υπόπτων και την απελευθέρωσή της δημοσιογράφου, ενώ θα ληφθούν νομικά μέτρα εναντίον όλων των εμπλεκομένων
Ένας αστυνομικός στέκεται φρουρός καθώς πολίτες, εγκαταλείπουν το Ιράκ μέσω της συνοριακής διάβασης Καράμε με την Ιορδανία, μετά το κλείσιμο των αεροδρομίων στο Ιράκ λόγω της κλιμάκωσης των περιφερειακών εντάσεων, εν μέσω της σύγκρουσης των ΗΠΑ και του Ισραήλ με το Ιράν
Ανατροπή στην υπόθεση δηλητηρίασης μητέρας και κόρης στην Ιταλία τα Χριστούγεννα: Έρευνα για ανθρωποκτονία με ρικίνη
Η 15χρονη Σάρα Ντι Βίτα και η 50χρονης μητέρας της, Αντονέλα Ντι Τζέλσι πέθαναν με διαφορά λίγων ωρών - Ο σύζυγος της γυναίκας, Τζιάνι ανάρρωσε και η μεγαλύτερη κόρη της οικογένειας δεν είχε παραστεί στο γεύμα
Μητέρα και κόρη νεκρές μετά την κατανάλωση θαλασσινών σε ρεβεγιόν
Ένας νεκρός και περισσότεροι από 50 τραυματίες από φωτιά σε πετροχημικό εργοστάσιο στην Ρωσία - Δείτε βίντεο
Η υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας της Ρωσίας επέβαλε προσωρινά περιορισμούς στο τοπικό αεροδρόμιο στο Νιζνεκάμσκ, που βρίσκεται σε απόσταση 1.000 χιλιομέτρων ανατολικά της Μόσχας
Ρωσία