Κόσμος

Η γη τους… κατάπιε! Μέσα στη βάση των τζιχαντιστών μετά την επίθεση με τη “μητέρα όλων των βομβών”

- Η επίθεση των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν με τη “μητέρα όλων των βομβών” έγινε στις 13 Απριλίου 2017
- Πρόκειται για την πιο ισχυρή, μη πυρηνική βόμβα
- Η ρίψη της έγινε από αεροσκάφος MC-130 και είχε ως στόχο σπηλιές που μένουν τζιχαντιστές
- Δείτε ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ και ΒΙΝΤΕΟ

Τεράστιο ήταν το πλήγμα στη βάση των τζιχαντιστών στην περιοχή Ατσίν της επαρχίας Νανγκαρχάρ, στο Αφγανιστάν, μετά την επίθεση των ΗΠΑ με την “μητέρα όλων των βομβών” στις 13 Απριλίου 2017. 

Η ρίψη της βόμβας έγινε από αεροσκάφος MC-130 και είχε ως στόχο σπηλιές που μένουν τζιχαντιστές. Σύμφωνα με τέσσερις Αμερικανούς αξιωματικούς, η “μητέρα όλων των βομβών” (MOAB), βάρους 10.000 κιλών, ερρίφθη στις 19.00 τοπική ώρα από ένα αεροσκάφος MC-130. Στόχος ήταν σήραγγες και σπήλαια που χρησιμοποιεί το Ισλαμικό Κράτος.

Μία ημέρα μετά την επίθεση, το υπουργείο Άμυνας του Αφγανιστάν ανακοίνωσε ότι υπήρχαν 36 νεκροί φανατικοί ισλαμιστές, γεγονός που έσπευσε να διαψεύσει το Ισλαμικό Κράτος που τόνιζε πως δεν υπέστη κανένα πληγμα.

Ωστόσο, οι παρακάτω εικόνες έρχονται με τη σειρά τους να διαψεύσουν το ISIS. Η βάση του έγινε… συντρίμμια, τα δέντρα κάηκαν, ενώ υπάρχουν τεράστιες τρύπες στη γη!

Μάλιστα, στο βίντεο θα δείτε -μεταξύ άλλων- και μία τρύπα σε πλαγιά βουνού.     

Η “Μητέρα όλων των βομβών” γνωστή επίσημα ως GBU-43/B, δοκιμάστηκε για πρώτη φορά το 2003, όμως δεν είχε χρησιμοποιηθεί από τότε υπό τον φόβο απωλειών αμάχων.

Πηγή: Daily Mail

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οι ΗΠΑ βομβάρδισαν θέσεις τζιχαντιστών στη Νιγηρία τα Χριστούγεννα: «Θα υπάρξουν κι άλλοι νεκροί αν συνεχιστεί η σφαγή χριστιανών» λέει ο Τραμπ
«Είχα προειδοποιήσει ήδη αυτούς τους τρομοκράτες ότι αν δεν σταματούσαν τη σφαγή χριστιανών, θα πλήρωναν ακριβά» λέει ο Τραμπ
Ντόναλντ Τραμπ
16
Ο Πάπας Λέων στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του: «Αναθέτουμε όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο στον Πρίγκιπα της Ειρήνης» – Η αναφορά του στη Γάζα και τους πρόσφυγες
«Πώς να μην θυμηθούμε τις σκηνές της Γάζας, οι οποίες εδώ και πολλές εβδομάδες είναι εκτεθειμένες στην βροχή, στον άνεμο και στο κρύο, αλλά και εκείνες τόσων άλλων προσφύγων κάθε ηπείρου» ανέφερε ο πάπας
πάπας λέων
Χριστουγεννιάτικη επικοινωνία Ζελένσκι με τους Αμερικανούς απεσταλμένους Γουίτκοφ και Κούσνερ για την Ουκρανία - «Ήταν μία καλή συζήτηση»
«Ελπίζω ότι οι συμφωνίες που επιτεύχθηκαν σήμερα με την ευκαιρία των Χριστουγέννων και οι ιδέες που συζητήσαμε θα αποδειχθούν χρήσιμες»
REUTERS