Κόσμος

Η Ιαπωνία ετοιμάζεται για νέες κυρώσεις σε βάρος της Βόρειας Κορέας

Η Ιαπωνία θα προχωρήσει στην επιβολή επιπρόσθετων κυρώσεων σε βάρος της Βόρειας Κορέας, δεσμεύοντας τυχόν πόρους στη δικαιοδοσία της οργανισμών ή/και προσώπων που ενέχονται στην ανάπτυξη βαλλιστικών πυραύλων.

Την παραπάνω δήλωση έκανε ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης στην Ιαπωνία και κυβερνητικός εκπρόσωπος Χιροκάζου Ματσούνο, κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των διαπιστευμένων συντακτών. «Δεν μπορούμε να ανεχόμαστε τις επανειλημμένες προκλητικές ενέργειες της Βόρειας Κορέας, οι οποίες απειλούν την ειρήνη και την ασφάλεια στην Ιαπωνία και σε διεθνές επίπεδο», σημείωσε επίσης.

Υπενθυμίζεται ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε παλαιότερες δηλώσεις του έχει αναφέρει ότι οι ενέργειες της Βόρειας Κορέας απειλούν «την ειρήνη και την ασφάλεια της Ιαπωνίας, της περιοχής και της διεθνούς κοινότητας και εγείρουν σοβαρή πρόκληση για ολόκληρη τη διεθνή κοινότητα». Από την πλευρά του, ο υπουργός Άμυνας Γιασουκάζου Χαμάντα έχει δηλώσει η κυβέρνηση δεν αποκλείει καμία επιλογή, συμπεριλαμβανομένης της απόκτησης δυνατότητας να αντεπιτεθεί, καθώς επιδιώκει να ενισχύσει την άμυνα της χώρας εν μέσω της ραγδαίας κλιμάκωσης των δοκιμών βαλλιστικών πυραύλων από τη Βόρεια Κορέα. 

Με πληροφορίες και από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Kαταγγελίες για ανάμειξη Ρωσίας και Γαλλίας μέσω Telegram στις προεδρικές εκλογές της Ρουμανίας - Διαψεύδει το Παρίσι
Οι καταγγελίες έρχονται λίγες ώρες μετά τη διαγραφή των social media του υποψήφιου Τζόρτζε Σιμιόν ο οποίος κατήγγειλε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για λογοκρισία
Telegram 5
Ο Έλτον Τζον κατά του ΑΙ: Αντιδρά με το νομοσχέδιο της βρετανικής κυβέρνησης για τα πνευματικά δικαιώματα
Το νομοσχέδιο προβλέπει να εφαρμοστεί μία εξαίρεση στα πνευματικά δικαιώματα που θα διευκολύνει τις εταιρείες ΑΙ - Στο πλευρό του Έλτον Τζον η Ντούα Λίπα, οι Coldplay και άλλοι 400 καλλιτέχνες
Έλτον Τζον
4