Κόσμος

Η Κάγια Κάλλας απαντά στον Ντόναλντ Τραμπ και υπερασπίζεται τις ευρωπαϊκές ελευθερίες – «Η ΕΕ είναι η πεμπτουσία της ελευθερίας»

Απέναντι στις αμερικανικές επικρίσεις, η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας υποστηρίζει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση παραμένει χώρος ελευθερίας και καλεί την Ουάσινγκτον να στρέψει το βλέμμα της προς τη Μόσχα

Η απάντηση της Κάγια Κάλλας δεν άργησε να έρθει. Μιλώντας σε επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η επικεφαλής της διπλωματίας της ΕΕ απέρριψε κατηγορηματικά τις παρατηρήσεις του Ντόναλντ Τραμπ για την κατάσταση των ελευθεριών στην Ευρώπη, κρίνοντας ότι στοχεύουν λάθος κατεύθυνση και ότι οι πραγματικές παρεκτροπές σημειώνονται στη Ρωσία.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι η πεμπτουσία της ελευθερίας», τόνισε η Κάγια Κάλλας, υπενθυμίζοντας ότι οι επικρίσεις του Ντόναλντ Τραμπ ήρθαν μετά τη δημοσιοποίηση από τον Λευκό Οίκο της Στρατηγικής Εθνικής Ασφαλείας.

Υπογράμμισε ότι οι επιθέσεις σχετικά με ζητήματα ελευθεριών θα έπρεπε να στοχεύουν μια χώρα όπου ο Τύπος φιμώνεται, η αντιπολίτευση απαγορεύεται και η πλατφόρμα X παραμένει μπλοκαρισμένη, αναφερόμενη στη Μόσχα. Οι δηλώσεις της έρχονται μετά τα παράπονα του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για το πρόστιμο που επέβαλαν οι ευρωπαϊκές αρχές στο X την περασμένη εβδομάδα.

Σε πιο άμεση ερώτηση για τις αμερικανικές επικρίσεις, η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας εκτίμησε ότι επρόκειτο για μια «πρόκληση» με στόχο τη δημιουργία έντασης. Υπενθύμισε, ωστόσο, ότι παρά τις εντάσεις, «οι Ηνωμένες Πολιτείες παραμένουν ο σημαντικότερος σύμμαχος της ΕΕ».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Λευκορωσία: Ο απεσταλμένος του Τραμπ στο Μινσκ για διαπραγματεύσεις περί απελευθέρωσης πολιτικών κρατουμένων
Ειδικός απεσταλμένος του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ συναντήθηκε με τον Αλεξάντρ Λουκασένκο στο Μινσκ, επιχειρώντας να επανεκκινήσει έναν ευαίσθητο δίαυλο διαλόγου για την απελευθέρωση εκατοντάδων πολιτικών κρατουμένων
Ο Πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντρ Λουκασένκο συναντά τον Αμερικανό απεσταλμένο Τζον Κόουλ στο Μινσκ
Γαλλία: Μπλόκα και συγκρούσεις αγροτών για τη μαζική σφαγή ζώων λόγω κρουσμάτων οζώδους δερματίτιδας
Αγρότες προχώρησαν σε αποκλεισμούς δρόμων και αυτοκινητοδρόμων, καταγγέλλοντας τη στρατηγική της κυβέρνησης για την οζώδη δερματίτιδα των βοοειδών, την οποία μέρος του κλάδου θεωρεί βίαιη και δυσανάλογη
Αγρότες ρίχνουν κοπριά στις αστυνομικές δυνάμεις στο Λιμόζ