Κόσμος

Η Κάμαλα Χάρις τιμήθηκε με το κορυφαίο βραβείο στα NAACP Image Awards: Η συγκινητική ομιλία της

Το μήνυμα δύναμης και ελπίδας της Κάμαλα Χάρις προς το κοινό, ως «συμπαράσταση» για την θητεία του Ντόναλντ Τραμπ

Βαθιά συγκινημένη, ανέβηκε στην σκηνή των 56ων Image Awards του National Association for the Advancement of Colored People (NAACP), το βράδυ του Σαββάτου (22.02.2025), η Κάμαλα Χάρις, για να παραλάβει το βραβείο του οργανισμού, το Chairman’s Award.

Στην ομιλία της, μετά την παραλαβή του βραβείου, η Κάμαλα Χάρις να προέτρεψε το κοινό να διατηρήσει την δύναμη και την ελπίδα του κατά τη διάρκεια της προεδρίας του Ντόναλντ Τραμπ ενώ ταυτόχρονα τόνισε πως ο οργανισμός ανθρωπίνων δικαιωμάτων που ιδρύθηκε το 1909, αποτελεί πυλώνα της μαύρης κοινότητας. 

«Δεν έχουμε αυταπάτες για το τι αντιμετωπίζουμε σε αυτό το κεφάλαιο της αμερικανικής μας ιστορίας, αυτό το κομμάτι δεν θα γραφτεί απλώς από όποιον καταλαμβάνει το Οβάλ Γραφείο ούτε από τον πλουσιότερο ανάμεσά μας» δήλωσε η Χάρις στη σκηνή του Pasadena Civic Auditorium στο Λος Άντζελες.

Η Κάμαλα Χάρις
Η Κάμαλα Χάρις / Φωτογραφία Reuters / Etienne Laurent

«Η αμερικανική ιστορία θα γραφτεί από εσάς. Γράφεται από εμάς τους ανθρώπους» τόνισε.

«Κάποιοι βλέπουν τις φλόγες στους ορίζοντές μας, τα νερά που ανεβαίνουν στις πόλεις μας, τις σκιές που μαζεύονται πάνω από τη δημοκρατία μας και ρωτούν: ‘τι κάνουμε τώρα;’» σημείωσε η Χάρις. «Εμείς όμως ξέρουμε ακριβώς τι πρέπει να κάνουμε, γιατί το έχουμε κάνει στο παρελθόν και θα το κάνουμε ξανά. Θα χρησιμοποιήσουμε τη δύναμή μας. Οργανωνόμαστε, κινητοποιούμαστε. Εκπαιδεύουμε. Πρεσβεύουμε. Η δύναμή μας δεν προήλθε ποτέ από έναν εύκολο δρόμο» συμπλήρωσε.

Με το συγκεκριμένο βραβείο έχουν τιμηθεί στο παρελθόν, μεταξύ άλλων, ο Μπαράκ Ομπάμα, ο Αμερικανός βουλευτής Τζον Λιούις και η ηθοποιός Ρούμπι Ντι.

Υπενθυμίζεται πως η Κάμαλα Χάρις έγραψε ιστορία ως η πρώτη μαύρη Αμερικανίδα γυναίκα που υπηρέτησε τις ΗΠΑ ως Αντιπρόεδρος.

Ένα ακόμα κομβικό σημείο στην καριέρα της, ήταν το γεγονός πως κατέβηκε στις αμερικανικές εκλογές του Νοεμβρίου 2024, εκπροσωπώντας τους Δημοκρατικούς.

Η Κάμαλα Χάρις
Η Κάμαλα Χάρις / Φωτογραφία Reuters / Etienne Laurent

Αν και εν τέλει έχασε από τον Ντόναλντ Τραμπ, το γεγονός πως πολέμησε για την πιο σημαντική ηγετική θέση των ΗΠΑ, αποτελεί ένα χαρακτηριστικό δείγμα της σκληρής δουλειάς και επιμονής της.

Το 2016 εξελέγη Γερουσιαστής εκπροσωπώντας την πολιτεία της Καλιφόρνιας ενώ είχε υπηρετήσει νωρίτερα ως γενική εισαγγελέας, αναφέρει το AP.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μπαράζ ιρανικών πυραύλων προς το Ισραήλ – Επιθέσεις και στα ΗΑΕ – Σφυροκόπημα δίχως τέλος στο Ιράν
Το Ιράν μετακινεί στρατιωτικές δυνάμεις στο νησί Χαργκ, υπό τον φόβο χερσαίας επιχείρησης των ΗΠΑ, οι οποίες έχουν ήδη πραγματοποιήσει αεροπορικά πλήγματα χωρίς να πλήξουν ενεργειακές υποδομές
Συντρίμμια στον Λίβανο
Διπλωματικό θρίλερ στη Μέση Ανατολή: «Δεν έχω ξαναδεί άλλους να θέλουν να διαπραγματευτούν τόσο πολύ όσο οι Ιρανοί» λέει ο Τραμπ - Διαψεύδει το παζάρι η Τεχεράνη
Παράλληλα ο Αμερικανός Προέδρος υποστήριξε ότι οι Ιρανοί διαπραγματευτές φοβούνται μην «σκοτωθούν από τον ίδιο τους τον λαό» γι' αυτό και δεν επιβεβαιώνουν δημόσια τις διμερείς συνομιλίες για τον τερματισμό του πολέμου
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump στη διάρκεια του ετήσιου δείπνου συγκέντρωσης χρημάτων της Εθνικής Ρεπουμπλικανικής Επιτροπής του Κογκρέσου (NRCC) στην Ουάσιγκτον