Κόσμος

Η Κίνα προειδοποιεί την Αυστραλία μετά από πτήση κατασκοπευτικού αεροσκάφους – «Μείνετε μακριά»

Το υπουργείο Άμυνας της Κίνας ανακοίνωσε πως οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας εντόπισαν αεροσκάφος συλλογής πληροφοριών, επιτήρησης και αναγνώρισης της Πολεμικής Αεροπορίας της Αυστραλίας.

Η Κίνα προειδοποίησε την Αυστραλία να απομακρυνθεί από την περιοχή, μετά την καταγγελία από την Καμπέρα πως κινεζικό καταδιωκτικό προχώρησε σε «επικίνδυνη» αναχαίτιση P-8 στον εναέριο χώρο της Νότιας Σινικής Θάλασσας την 26η Μαΐου.

Ο Ταν Κεφέι, εκπρόσωπος του υπουργείου, επέμεινε ότι το αεροσκάφος της RAAF απείλησε την εθνική κυριαρχία και την ασφάλεια της Κίνας και ότι τα μέτρα που έλαβαν οι κινεζικές ένοπλες δυνάμεις ήταν μετρημένα και νόμιμα.

Χθες Δευτέρα το υπουργείο Άμυνας της Αυστραλίας κατήγγειλε ότι κινεζικό καταδιωκτικό J-16 αναχαίτισε κάνοντας επικίνδυνο ελιγμό αεροσκάφος επιτήρησης P-8 τον περασμένο μήνα. Η Καμπέρα διαμαρτυρήθηκε στο Πεκίνο «αρμοδίως», δήλωσε από την πλευρά του ο Αυστραλός πρωθυπουργός Άντονι Αλμπανέζι.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πάπας Λέων ΙΔ’: «Αξιοποιούμε την πολύτιμη κληρονομιά του Φραγκίσκου και πορευόμαστε με την ίδια ελπίδα που πηγάζει από την πίστη»
Με αναφορά στο όνομα που επέλεξε και στην παρακαταθήκη του Φραγκίσκου, ο νέος πάπας υπογράμμισε: «Αισθανόμενος ότι πρέπει να ακολουθήσω αυτά τα χνάρια, σκέφτηκα να λάβω το όνομα Λέων ο ΙΔ'»
Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ μιλάει κατά τη διάρκεια συνάντησης με τους καρδιναλίους στο Βατικανό
Μάργκοτ Φρίντλεντερ: Πέθανε η γηραιότερη επιζήσασα του ολοκαυτώματος σε ηλικία 103 ετών
Μετά την επιστροφή της στη Γερμανία, η Friedländer έδωσε πολυάριθμες ομιλίες και επισκέφθηκε πολλά γερμανικά σχολεία για να συνομιλήσει με παιδιά και νέους - υπήρξε εξέχουσα φωνή στη σύγχρονη Γερμανία
Η Margot Friedländer
Μακρόν και Μερτς απειλούν με νέες σκληρές κυρώσεις τη Ρωσία αν δεν δεχθεί την εκεχειρία
Οι δυο ηγέτες μαζί με τον Τουσκ και τον Στάρμερ βρίσκονται στην Ουκρανία για να εκφράσουν τη στήριξή τους προς την Ουκρανία και να ζητήσουν από τη Ρωσία να δεχθεί «πλήρη και άνευ όρων» εκεχειρία 30 ημερών
Μακρόν και Ζελένσκι στο Κίεβο 2