Κόσμος

Η κίνηση του Τζόνσον μπροστά στον Μακρόν που ξάφνιασε: Γκάφα ή αστείο;

Σε όλο τον κόσμο σχολιάζεται μια κίνηση του Μπόρις Τζόνσον κατά την συνάντησή του με τον Εμανουέλ Μακρόν στο Προεδρικό Μέγαρο.

Η συνάντηση του Εμανουέλ Μακρόν με τον Μπόρις Τζόνσον με αντικείμενο το Brexit, πέρασε ήδη στην ιστορία, με μάλλον πενιχρά αποτελέσματα για τον Βρετανό πρωθυπουργό που προσδοκούσε μια νέα συμφωνία, χωρίς το “αγκάθι” του backstop για την Ιρλανδία, με τον Γάλλο Πρόεδρο να τονίζει πως η σταθερότητα της Ιρλανδίας είναι ουσιώδης.

Όμως τις εντυπώσεις έκλεψε μια διφορούμενη κίνηση του Μπορίς Τζόνσον στο τετ-α-τετ με τον Μακρόν κι ενώ οι κάμερες ήταν ακόμη μέσα στα Ηλύσια Πεδία.

Ο Τζόνσον εμφανίζεται να βάζει το πόδι του πάνω στο τραπέζι που βρισκόταν ανάμεσα στον ίδιο και τον Εμανουέλ Μακρόν!

Μακρόν - Τζόνσον

Κίνηση δήθεν “άνεσης”; Γκάφα; Ή κάτι άλλο; Οι ερμηνείες ποικίλουν. Σίγουρα όμως η φωτογραφία που δημοσιοποίησε το πρακτορείο Reuters κάνει τον γύρο του κόσμου και σχολιάζεται ποικιλοτρόπως.

Χαρακτηριστικό το σχόλιο που ακολουθεί: “Μια εικόνα χίλιες λέξεις. Δεν είναι όμορφο!” αναφέρει ο χρήστης του Twitter.

Ένας άλλος γράφει στην ίδια ανάρτηση: “Πολύ διπλωματικό”.

Λίγο αργότερα όμως ο χρήστης που έκανε την αρχική ανάρτηση “διορθώνει”, αναφέροντας πως ίσως η εικόνα δεν είναι τόσο άσχημη όσο φαινόταν αρχικά.

Για του λόγου το αληθές παραθέτει και το βίντεο, που περιλαμβάνει το επίμαχο στιγμιότυπο. Σε αυτό φαίνονται Μακρόν και Τζόνσον να αστειεύονται. Μοιάζει μάλιστα ο Μακρόν να λέει στον Τζόνσον πως το τραπέζι μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως υποπόδιο, με τον Τζόνσον να … σπεύδει να το δοκιμάσει!

https://twitter.com/kevinohigginssj/status/1164565062033596421?s=20

Η ισπανική El Pais φιλοξενεί το στιγμιότυπο, χωρίς σχόλιο.

Άλλος χρήστης του Twitter επιμένει ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός “απλώθηκε” κι έβαλε το πόδι στο τραπέζι, ενώ στη συνέχεια θα παραπονεθεί για το πώς ο Μακρόν δεν τον σεβάστηκε.

Ο ίδιος ο Μακρόν ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό το αμέσως προηγούμενο ή επόμενο πλάνο σημειώνοντας πως η επίσκεψη του Τζόνσον στο Παρίσι σηματοδοτεί ότι οι σχέσεις Γαλλίας – Βρετανίας είναι ουσιώδεις και ακλόνητες και καλεί τον Τζόνσον να συνεργαστούν για τη διατήρηση αυτών των σχέσεων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Ουκρανία είναι έτοιμη για συνομιλίες αν η Ρωσία συμφωνήσει για «πραγματική εκεχειρία»
«Η Ρωσία πρέπει να σταματήσει να μιλάει για την ετοιμότητά της για ειρήνη και να αρχίσει να ενεργεί συμφωνώντας άνευ όρων σε μια πραγματική και διαρκή κατάπαυση του πυρός» λέει ο Ουκρανός ΥΠΕΞ
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Andrii Sybiha
Νέα στοιχεία για την δολοφονία του Φίλιππου Τσάνη στην Γερμανία
Σε βίντεο εντοπίστηκε η αναζήτηση «πώς να διαγράψεις βίντεο» ενώ ανακτήθηκαν και δύο βίντεο, στα οποία εμφανίζεται και δεύτερο άτομο να εμπλέκεται στην δολοφονική επίθεση εναντίου του Φίλιππου Τσάνη
Ο Φίλιππος Τσάνης και η αδερφή του
Το καθολικό μπλακ άουτ στην Ισπανία έδειξε γιατί οι προφητικές «οδηγίες επιβίωσης» της ΕΕ αποδείχθηκαν σημαντικές
Η Ευρωπαία Επίτροπος Πρόληψης Κρίσεων ζητά από τους πολίτες να κουβαλούν πάντα χρήματα πάνω τους καθώς η τραπεζική κάρτα, σε στιγμές κρίσης, θα είναι απλά ένα κομμάτι πλαστικό
Γυναίκα ψωνίζει στο σκοτάδι