Κόσμος

Η κυβέρνηση των Η.Π.Α ζητάει επίσημα το ”κεφάλι” του Στρος Καν – Τυχαίο;

Αίτημα άμεσης αντικατάστασης του Ντομινίκ Στρος Καν από το ''τιμόνι'' του ΔΝΤ έβαλε πιεστικά η κυβέρνηση Ομπάμα.
 

”Είναι σημαντικό να ορίσει επισήμως το συμβούλιο του ΔΝΤ κάποιον που θα εκτελεί χρέη γενικού διευθυντή για μία μεταβατική περίοδο” ήταν η δημόσια δήλωση του υπουργού Οικονομικών των Η.Π.Α Τ.Γκάιτνερ, η οποία δεν μπορεί παρά να ”βαρύνει” και τη δικαστική αντιμετώπιση του Στρος Καν.
 
Η αιτιολογία του Τ.Γκάιτνερ είναι πως μπορεί να περάσουν και 6 μήνες μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση.
 
Όμως και η Αυστρία συντάσσεται καθώς η υπουργός Οικονομικών Maria Fekter υποστήριξε πως ο Στρος Καν : ”θα πρέπει να απομακρυνθεί από το προσκήνιο για να μην πλήξει τον θεσμό”, ενώ η Ισπανίδα συνάδελφος της Elena Salgado παίρνει το μέρος της καμαριέρας : ”αν χρειάζεται να δείξω συμπαράσταση και υποστήριξη σε κάποιον, αυτός θα είναι η γυναίκα που δέχτηκε την επίθεση –εφόσον πραγματικά αυτό συνέβη”.
 
Οι Ιάπωνες πάντως, που είναι η δεύτερη μεγαλύτερη σύναμη μέσα στο ΔΝΤ, βάσει μετοχικής σύνθεσης, θεωρεί τις συζητήσεις περί αντικατάστασης πολύ πρόωρες : ”Στο σημείο αυτό πιστεύω ότι είναι πρόωρο να εξετάσουμε ακόμη το θέμα της αντικατάστασης του Στρος-Καν στη διοίκηση του ΔΝΤ” είπε στους δημοσιογράφους ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιουκίο Εντάνο.
 
Στην κόυρσα διαδοχής του Στρος Καν, που εκ των πραγμάτων έχει ανοίξει, μπαίνει και η γαλλίδα υπουργός Οικονομικών Christine Lagarde, και ο Γερμανός τραπεζίτης Axel Werber και σύμφωνα με τους Financial Times και ο πρώην πρωθυπουργός της Αγγλίας Gordon Brown.
 

Διαβάστε επίσης :Σκιά του εαυτού του – Φοβούνται αυτοκτονία του Στρος Καν – Η καμαριέρα δεν ήξερε ποιος ήταν!
Ποιος είναι ο Τούρκος υποψήφιος για το ΔΝΤ Κεμάλ Ντερβίς

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Βατικανό: Ο σκληρός αγώνας για την επιβίωση της Ρώμης και η LGBTQ+ κοινότητα που θα επηρεάσει στην εκλογή του νέου Πάπα
Αμφισβητούν την διακυβέρνηση του Πάπα Φραγκίσκου οι καρδινάλιοι - Στόχος των μελών του Κονκλαβίου να γίνει ξανά η Ρώμη το επίκεντρο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας
Καρδινάλιοι
Ο βασιλιάς Κάρολος νιώθει προδομένος με τον πρίγκιπα Χάρι: «Δεν σεβάστηκε τη θεσμική ουδετερότητα του πατέρα του»
Ο Χάρι κατηγόρησε ευθέως τον πατέρα του για το ότι δεν του μιλάει και δήλωσε πως «δεν βλέπει πιθανότητα να επιστρέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο με την οικογένειά του»
Ο βασιλιάς Κάρολος 1
Ζελένσκι: Θεατρινισμός Πούτιν η τριήμερη κατάπαυση πυρός – «Δεν μπορούμε να εγγυηθούμε την ασφάλεια των ξένων ηγετών στη Μόσχα»
«Κανείς δεν θα βοηθήσει τον Πούτιν να παίξει αυτό το παιχνίδι για να δημιουργήσει μία ήπια ατμόσφαιρα για την έξοδο του από την απομόνωση στις 9 Μαΐου»
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι 7
11 νεκροί, ανάμεσά τους και τρία παιδιά από επίθεση του Ισραήλ σε καταυλισμό στη Λωρίδα της Γάζας
Ανάμεσα στους 8 νεκρούς που έχουν ήδη αναγνωριστεί, όλοι μέλη της ίδιας ευρύτερης οικογένειας, βρίσκονται ένα κοριτσάκι κι ένα αγοράκι ηλικίας ενός έτους και ένα βρέφος ενός μήνα
Πολλοί νεκροί από Ισραηλινή επίθεση στη Γάζα