Κόσμος

Η Μάλτα κλείνει τα σύνορα για τους ανεμβολίαστους – Εξηγήσεις ζητά η Κομισιόν

«Πόρτα» σε όσους δεν έχουν κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού ρίχνει η Μάλτα και κάνει την Κομισιόν… έξαλλη γιατί δημιουργεί διακρίσεις σε βάρος των ανεμβολίαστων.

Η Μάλτα ενημέρωσε την Κομισιόν ότι από τις 14 Ιουλίου θα κλείσει τα σύνορά της για όσους δεν έχουν κάνει εμβόλιο κατά του κορονοϊού. Και όταν τη Δευτέρα (12.07.2021) η εκπρόσωπος της Επιτροπής, Κριστιάν Βίγκαντ, ρωτήθηκε γι’ αυτό, η απάντησή της ήταν πως θα ζητηθούν εξηγήσεις γιατί δημιουργούνται διακρίσεις.

«Η Μάλτα ενημέρωσε την Επιτροπή και τα κράτη-μέλη για νέους περιορισμούς που θα τεθούν σε ισχύ στις 14 Ιουλίου. Βλέπουμε αυξανόμενους αριθμούς κρουσμάτων κορονοϊού σε διάφορα κράτη-μέλη ως αποτέλεσμα της παραλλαγής Δέλτα και είναι αλήθεια ότι τα κράτη-μέλη μπορούν να θέσουν περιορισμούς για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Ωστόσο, κάθε μέτρο που περιορίζει την ελεύθερη κυκλοφορία πρέπει να είναι αναλογικό και να μη δημιουργεί διακρίσεις. Το πιστοποιητικό εμβολιασμού δεν μπορεί να αποτελεί προϋπόθεση για την άσκηση ελεύθερης κυκλοφορίας. Αυτή είναι μια από τις κύριες αρχές του κανονισμού για το Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό Covid.

Ανησυχούμε ότι αυτά τα μέτρα θα μπορούσαν να δημιουργήσουν διακρίσεις εις βάρος εκείνων που δεν έχουν εμβολιαστεί πλήρως. Είμαστε σε επαφή με τη Μάλτα, ζητώντας εξηγήσεις γι’ αυτά τα μέτρα και θα θέσουμε επίσης αυτά τα ζητήματα σήμερα στη συνάντηση συντονισμού των κρατών-μελών», τόνισε η εκπρόσωπος της Κομισιόν.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Για χειρουργείο στη Μόσχα ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ σύμφωνα με την Daily Mail – Δεν ζητήσαμε ποτέ εκεχειρία λέει το Ιράν στον Τραμπ – Πάνω από 1000 πλοία περιμένουν να περάσουν τα Στενά του Ορμούζ – Eπιθέσεις σε Κουβέιτ και Βαγδάτη
Πυραυλικές επιθέσεις του Ιράν σε βάση των ΗΠΑ και της Ιταλίας στο Κουβέιτ - Στους 850 ανέρχονται οι νεκροί στον Λίβανο από την αρχή του πολέμου - «Θα χτυπάμε το Ιράν για τουλάχιστον 3 εβδομάδες» λέει ο IDF
Λίβανος
Ο Αλί Χαμενεΐ δεν ήθελε για διάδοχό του τον Μοτζταμπά γιατί δεν τον θεωρούσε έξυπνο και κατάλληλο για ηγέτη - Τι γνώριζε ο Τραμπ
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του αμερικανικού δικτύου CBS, ο Αμερικανός πρόεδρος είχε ενημερωθεί σχετικά από τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών
Ο πατέρας και ο γιος Χαμενεΐ
Η σπάνια φωτογραφία που μοιράστηκε ο πρίγκιπας Γουίλιαμ με την πριγκίπισσα Νταϊάνα για την ημέρα της μητέρας
Στην ανάρτησή ο Γουίλιαμ έγραψε: «Θυμάμαι τη μητέρα μου, σήμερα και κάθε μέρα, σκέφτομαι όλους όσους θυμούνται σήμερα κάποιον που αγαπούν, καλή Ημέρα της Μητέρας»
Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ με την πριγκίπισσα Νταϊάνα