Κόσμος

Η Ολλανδία σκέφτεται να στέλνει στην Ουγκάντα μετανάστες χωρίς άδεια παραμονής

Η κυβέρνηση της Ολλανδίας εξετάζει το ενδεχόμενο να στέλνονται οι αιτούντες άσυλο στην Ουγκάντα, αφού απορριφθεί το αίτημά τους για να πάρουν άδεια παραμονής στη χώρα.

Μία υπουργός, προερχόμενη από το ακροδεξιό κόμμα της Ολλανδίας, πρότεινε να στέλνονται στην Ουγκάντα οι αιτούντες άσυλο, το αίτημα των οποίων έχει απορριφθεί, καθώς η κυβέρνηση προωθεί μέτρα για τον περιορισμό της μετανάστευσης.

Η υπουργός Εξωτερικού Εμπορίου και Συνεργασίας για την Ανάπτυξη, Ραϊνέτε Κλέφερ, επισκέφθηκε αυτήν την εβδομάδα την Ουγκάντα και συζήτησε το θέμα με υπουργούς αυτής της χώρας, μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση NOS.

«Θέλουμε να φρενάρουμε τη μετανάστευση και είναι σημαντικό οι αιτούντες άσυλο που έχουν απορριφθεί να επιστρέψουν στις χώρες καταγωγής τους. Και αυτό κάποιες φορές καθυστερεί. Διατηρούμε μία σχέση πολλών ετών με την Ουγκάντα και είναι μια φιλόξενη χώρα», διαβεβαίωσε η υπουργός.

Η Κλέφερ είναι μέλος του Κόμματος Ελευθερίας (PVV) του ακροδεξιού βουλευτή, Χέερτ Βίλντερς.

Όταν ρωτήθηκε για τις δηλώσεις αυτές, ένας εκπρόσωπος της κυβέρνησης σχολίασε ότι η Κλέφερ «συζήτησε εν τάχει ορισμένες πιθανότητες υποδοχής» των μεταναστών στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένης και της Ουγκάντας. «Το σχέδιο αυτό είναι ακόμη στα σπάργανα» και η ολλανδική κυβέρνηση «θα πρέπει πρώτα να ερευνήσει τις προθέσεις της Ουγκάντας και το τι είναι νομικά εφικτό και επιθυμητό», πρόσθεσε ο Γερούν φαν Ντόμελεν.

Το PVV του Βίλντερς κέρδισε τις βουλευτικές εκλογές και ο ηγέτης του υποσχέθηκε ότι θα τηρήσει «την αυστηρότερη μεταναστευτική πολιτική» που έχει εφαρμοστεί ποτέ για να αντιμετωπιστεί η «κρίση ασύλου» στην Ολλανδία, όπως την αποκαλεί.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο ΟΗΕ προειδοποιεί για απόσχιση της Σερβικής Δημοκρατίας στη Βοσνία Ερζεγοβίνη: «Η πιο σοβαρή κρίση εδώ και δεκαετίες»
Η ηγεσία της Σερβικής Δημοκρατίας ενέκρινε νόμους που υπονομεύουν κρατικούς θεσμούς και πρότεινε σχέδιο Συντάγματος, αφήνοντας να εννοηθεί πρόθεση για de facto απόσχιση
Βοσνία
22χρονος με τσεκούρι αποκεφάλισε μια γυναίκα στο πανεπιστήμιο της Βαρσοβίας - Χειροπέδες στον δράστη
«Η αστυνομία συνέλαβε έναν άνδρα που εισήλθε στην πανεπιστημιούπολη. Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε, άλλος ένας διακομίστηκε τραυματισμένος σε νοσοκομείο», αναφέρει η αστυνομία
Η αστυνομία απέκλεισε τους χώρους του Πανεπιστημίου, μετά την επίθεση