Κόσμος

Η πρώτη αντίδραση Τραμπ μετά την πρόταση Πούτιν για την Ουκρανία: «Ίσως είναι μια σπουδαία μέρα»

«Σκεφτείτε τις εκατοντάδες χιλιάδες ζωές που θα σωθούν με τον τερματισμό αυτού του ατελείωτου 'λουτρού αίματος'» έγραψε στο Truth Social

Ενθουσιασμένος εμφανίστηκε ο Ντόναλντ Τραμπ μετά την πρόταση του Βλαντιμίρ Πούτιν για άμεσες διαπραγματεύσεις στην Ουκρανία, γράφοντας σε ανάρτησή του στα social media ότι ενδεχομένως πρόκειται για μια σπουδαία μέρα.

Ο Ντόναλντ Τραμπ διαβεβαίωσε ότι σκοπεύει να «συνεχίσει να εργάζεται με τις δύο πλευρές» προκειμένου να τερματιστεί ο πόλεμος στην Ουκρανία. «Ενδεχομένως μια σπουδαία ημέρα για τη Ρωσία και την Ουκρανία!», έγραψε στο Truth Social ο Τραμπ χωρίς να διευκρινίζει αν αναφέρεται στην πρόταση του Πούτιν ή στο τελεσίγραφο των Ευρωπαίων προς την Ρωσία

Πρόσθεσε: «Σκεφτείτε τις εκατοντάδες χιλιάδες ζωές που θα σωθούν με τον τερματισμό, ας ελπίσουμε, αυτού του ατελείωτου ‘λουτρού αίματος’.(…) Θα συνεχίσω να εργάζομαι με τις δύο πλευρές για να διασφαλίσω ότι αυτό θα συμβεί».

Παράλληλα ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε «πολύ περήφανος» για το γεγονός ότι η Ινδία και το Πακιστάν δέχθηκαν να αναστείλουν τις μεταξύ τους εχθροπραξίες και ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ θα αυξήσουν τις εμπορικές συναλλαγές τους με τις δύο αντίπαλες χώρες.

 

«Είμαι πολύ περήφανος για την ισχυρή και ακλόνητα δυναμική ηγεσία της Ινδίας και του Πακιστάν που είχαν τη δύναμη (…) να κατανοήσουν ότι έχει έρθει η ώρα να τερματίσουν τις συγκρούσεις που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε τόσους νεκρούς και καταστροφές», σημείωσε στο Truth Social.

Ο Τραμπ δεσμεύθηκε επίσης να «αυξήσει σημαντικά το εμπόριο με αυτά τα δύο μεγάλα κράτη».

Μακρόν: Πρώτη κίνηση, αλλά δεν αρκεί

Οι «άμεσες» διαπραγματεύσεις που πρότεινε ο Βλαντίμιρ Πούτιν μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας, σε απάντηση στην «άνευ όρων» εκεχειρία που ζητούν το Κίεβο και οι σύμμαχοί του, είναι «μια πρώτη κίνηση, αλλά δεν αρκεί», απάντησε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.

«Της άνευ όρων εκεχειρίας δεν προηγούνται διαπραγματεύσεις, εξ ορισμού», δήλωσε ο Μακρόν μιλώντας σε δημοσιογράφους αφού κατέβηκε από το τρένο στην πόλη Πσέμισλ της Πολωνίας, επιστρέφοντας από το Κίεβο.

Ο ίδιος εκτίμησε ότι αυτή η αντιπρόταση δείχνει ότι ο Πούτιν «αναζητά έναν δρόμο, αλλά πάντα επιθυμεί να κερδίσει χρόνο».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Θρίλερ στην Κύπρο: «Μυστηριώδης» θάνατος στη ρωσική Πρεσβεία και εξαφάνιση Ρώσου επιχειρηματία
Οι έρευνες απαγορεύτηκαν στις κυπριακές αρχές από την ρωσική Πρεσβεία, αφού κάνουν λόγο για αυτοχειρία, ενώ αναζητείται και ισχυρό πρώην μέλος της Uralkali, εντείνοντας τις ανησυχίες για πιθανή εμπλοκή γεωπολιτικών συμφερόντων στην Κύπρο
Αστυνομία της Κύπρου
Την «όρεξη» του Τραμπ για τη Γροιλανδία θέλουν να κόψουν Γερμανία και Βρετανία στέλνοντας δυνάμεις του ΝΑΤΟ
Ο Ντόναλντ Τραμπ είχε δηλώσει στις 9 Ιανουαρίου πως οι ΗΠΑ θα πρέπει να αποκτήσουν τη Γροιλανδία, προκειμένου να αποτραπεί ενδεχόμενη μελλοντική κατάληψή της από τη Ρωσία ή την Κίνα
Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει βάλει σταθερά στο στόχαστρό του τη Γροιλανδία
Η Κούβα απαντά στις απειλές Τραμπ: «Έτοιμοι να υπερασπιστούμε την πατρίδα μέχρι την τελευταία σταγόνα αίματος»
«Η Κούβα είναι ένα ελεύθερο, ανεξάρτητο και κυρίαρχο έθνος. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι θα κάνουμε», ξεκαθαρίζει ο Κουβανός πρόεδρος, Μιγκέλ Ντίαζ-Κανέλ
Η σημαία της Κούβας
Κλιμακώνονται οι διαμαρτυρίες στο Ιράν: Το Ισραήλ «παρακολουθεί στενά» την ώρα που ετοιμάζει επίθεση εναντίον της Χεζμπολάχ στο Λίβανο
Πάνω από 500 οι νεκροί διαδηλωτές στο Ιράν - Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι οι διαμαρτυρίες είναι «εσωτερική υπόθεση του Ιράν», αλλά «θα είναι εξοπλισμένος για να ανταποκριθεί με δύναμη, αν χρειαστεί»
Γυναίκα σε διαμαρτυρία υπέρ του Ιράν