Κόσμος

Η πρώτη “συνάντηση” Μέρκελ – Τραμπ μέσω… Πενς!

Ο Ντόναλντ Τραμπ, ο Αμερικανός πρόεδρος που έχει γίνει "κόκκινο πανί" (και) για τους Ευρωπαίους, στέλνει στην Ευρώπη τον αντιπρόεδρό του, Μάικ Πενς. Και το Σάββατο (18.02.2017) ο Αμερικανός αντιπρόεδρος θα δει την Άνγκελα Μέρκελ.

Ο Πενς κάνει το πρώτο του ταξίδι στην Ευρώπη μετά την ανάληψη των καθηκόντων της νέας κυβέρνησης με στόχο, μεταξύ άλλων, να διαβεβαιώσει για την τήρηση των αμερικανικών δεσμεύσεων, αλλά να δώσει έμφαση στη συνεργασία με την Ευρώπη. Αυτό τουλάχιστον δήλωσε υψηλόβαθμος σύμβουλος επί θεμάτων εξωτερικής πολιτικής στο Λευκό Οίκο.

Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος θα δει το Σάββατο στο Μόναχο την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ καθώς επίσης τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο, αλλά και τους προέδρους των χωρών της Βαλτικής.

Στόχος του αντιπροέδρου των ΗΠΑ να δώσει έμφαση στην ανάγκη τήρησης από την Ουκρανία και τη Ρωσία, της Συμφωνίας του Μίνσκ για την επίλυση της πολεμικής διαμάχης. Παράλληλα, θα υποστηρίξει την εφαρμογή των κυρώσεων, σύμφωνα με υψηλόβαθμο σύμβουλο του Λευκού Οίκου, σε θέματα εξωτερικής πολιτικής.

Θα διαβεβαιώσει, επίσης, για την τήρηση των αμερικανικών δεσμεύσεων στο ΝΑΤΟ, ενώ θα δώσει έμφαση στην ανάγκη των Ευρωπαίων συμμάχων να εκπληρώσουν τις οικονομικές τους, υποχρεώσεις στο Βορειοατλαντικό Σύμφωνο, σύμφωνα με υψηλόβαθμο σύμβουλο του Λευκού Οίκου για θέματα εξωτερικής πολιτικής.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Γάζα: Η Ινδονησία έτοιμη να στείλει 20.000 στρατιώτες για διεθνή δύναμη
Ο πρόεδρος της Ινδονησίας, Πραμπόβο Σουμπιάντο, διαβεβαίωσε στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ότι η χώρα του είναι διατεθειμένη να αναπτύξει στρατεύματα στο πλαίσιο μιας διεθνούς αποστολής σταθεροποίησης στη Γάζα
Ο Πρόεδρος της Ινδονησίας, Πραμπόβο Σουμπιάнто, απευθύνεται στην 80ή Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών 1
Η Κομισιόν πιέζει Apple, Google, Microsoft και Booking για την καταπολέμηση των διαδικτυακών απατών
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζήτησε πληροφορίες από τους κολοσσούς της τεχνολογίας προκειμένου να ελέγξει τα μέτρα που λαμβάνουν για την προστασία των καταναλωτών από διαδικτυακές απάτες
Χάκερ