Κόσμος

Η Ρωσία αλλάζει στρατηγική στις απειλές «από μη φιλικά κράτη» – Νέες αιχμές κατά της Δύσης

Η Ρωσία μπορεί να λαμβάνει «συμμετρικά και ασύμμετρα μέτρα ως απάντηση σε μη φιλικές ενέργειες εναντίον της». Αυτό ορίζει το επικαιροποιημένο δόγμα της χώρας σε ό,τι αφορά την εξωτερική πολιτική της, το οποίο παρουσίασε σήμερα Παρασκευή (31.3.2023) ο Σεργκέι Λαβρόφ στον πρόεδρο της χώρας, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Στο δόγμα γίνεται λόγος για πιθανές «υπαρξιακές απειλές» που μπορεί να αντιμετωπίσει η Ρωσία για την ασφάλεια και την ανάπτυξή της από «μη φιλικά κράτη», με τον Σεργκέι Λαβρόφ να επικαλείται την «άνευ προηγουμένου πίεση» που ασκείται επί της Ρωσίας από τη Δύση, στην παρουσίασή του στον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Οι δυτικοί αντίπαλοι της Ρωσίας διεξάγουν έναν «υβριδικό πόλεμο» εναντίον της Μόσχας, δήλωσε μεταξύ άλλων ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ.

Από τη μεριά του, ο Βλαντιμίρ Πούτιν έκανε λόγο για «αναταράξεις στη διεθνή σκηνή» που υποχρεώνουν τη Ρωσία «να προσαρμόσει το στρατηγικό σχεδιασμό της».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Χάος από συγκρούσεις ενόπλων στην Τρίπολη της Λιβύης - «Μείνετε στα σπίτια της» η εντολή προς τους πολίτες
Οι συγκρούσεις, οι οποίες εκτυλίσσονται σε νότιους τομείς της πόλης, ξέσπασαν ανάμεσα σε ένοπλες ομάδες της Τρίπολης και αντίπαλες από τη Μισράτα, μεγάλη πόλη και λιμένα περίπου 200 χιλιόμετρα ανατολικά της πρωτεύουσας
Σφοδρές συγκρούσεις στην Λιβύη
Το Playboy της Ουκρανίας κάνει αφιέρωμα στις γυναίκες που ακρωτηριάστηκαν ή τραυματίστηκαν από τον πόλεμο: «Είμαστε ζωντανές»
Το ειδικό τεύχος με τίτλο «Ομορφιά με σημάδια», περιλαμβάνει φωτογραφίες γυναικών -πολεμιστριών και καθημερινών ηρωίδων- που έμαθαν πως η ομορφιά δεν χάνεται από τραυματισμούς
Ουκρανό μοντέλο
Οι προκλητικές αναρτήσεις του αδερφού του Πάπα Λέοντα - Κατακεραύνωνε Δημοκρατικούς και woke ατζέντα
Ο Λούις, είναι οπαδός του Τραμπ και έχει κάνει πολλές αναρτήσεις στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, εκφράζοντας την δυσαρέσκειά του απέναντι στη woke ατζέντα και τους Δημοκρατικούς
Ο αδερφός του νέου Ποντίφικα, Λούις Πρεβόστ και ο Πάπας Λέων 1