Τρίτη, 7 Μαΐ
17oC Αθήνα

Η Ρωσία έκλεισε το αεροδρόμιο Βνούκοβο υπό το φόβο ουκρανικού drone

Η Ρωσία έκλεισε το αεροδρόμιο Βνούκοβο υπό το φόβο ουκρανικού drone

Κάθε πτήση προς ή από το αεροδρόμιο της Μόσχας, το Βνούκοβο, ανεστάλησαν το πρωί της Παρασκευής (11.08.2023) γιατί υπήρχαν υποψίες για πτήση drone στην περιοχή.

Τις τελευταίες μέρες έχουν γίνει πολλές επιθέσεις με drones στη Μόσχα και η Ρωσία κατηγορεί την Ουκρανία πως βρίσκεται πίσω απ’ όλα. Αλλά στο σημείο να κλείσει, έστω και για λίγη ώρα, το αεροδρόμιό της, δεν είχε φτάσει.

Το πρωί της Παρασκευής, λοιπόν, ο εναέριος χώρος πάνω από το αεροδρόμιο Βνούκοβο της Μόσχας έκλεισε προσωρινά, με όλες τις αφίξεις και τις αναχωρήσεις να αναστέλλονται.

Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS μετέδωσε ότι το μέτρο ελήφθη καθώς υπήρχαν υποψίες για πτήση μη επανδρωμένου αεροσκάφους (drone) στην περιοχή. Ύστερα από λίγη ώρα, πάντως, η ομαλή λειτουργία του αεροδρομίου επανελήφθη.

«Για λόγους πέραν του ελέγχου του αεροδρομίου, επιβάλλονται προσωρινοί περιορισμοί στις προσγειώσεις και απογειώσεις αεροσκαφών στο Βνούκοβο», είχε ανακοινώσει νωρίτερα το αεροδρόμιο.

https://twitter.com/ICR360/status/1689913489341779968?s=20

«Για λόγους ασφαλείας, έγινε εκτροπή πτήσεων από τον κόμβο αερομεταφορών της Μόσχας σε άλλα αεροδρόμια», ανέφερε το αεροδρόμιο, χωρίς άλλα σχόλια.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις