Κόσμος

Η Ρωσία επανασχεδιάζει την αεράμυνά της και ενισχύει την ετοιμότητα στα σύνορα με την Φινλανδία

Η Ρωσία σχεδιάζει να αναδιαρθρώσει και να ενισχύσει τις δυνάμεις της αντιαεροπορικής άμυνας, μετά τις εμπειρίες στον πόλεμο με την Ουκρανία και την ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, όπως δήλωσε σήμερα διοικητής των αεροδιαστημικών δυνάμεων της Ρωσίας.

Από τότε που η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία, οι συγκρούσεις έχουν εξελιχθεί σε έναν πόλεμο πυροβολικού με εκτεταμένη χρήση drones και πυραύλων, θέτοντας σε δοκιμασία τις αντιαεροπορικές άμυνες της Ρωσίας και της Ουκρανίας.

Σε συνέντευξη που δημοσιεύθηκε σήμερα στην εφημερίδα «Ερυθρός Αστέρας», ο αντιστράτηγος Αντρέι Ντέμιν, αναπληρωτής επικεφαλής των αεροδιαστημικών δυνάμεων, δήλωσε ότι οι δυνάμεις αντιαεροπορικής άμυνας έχουν αντιμετωπίσει σειρά προκλήσεων λόγω των ουκρανικών πληγμάτων.

Η Ρωσία, δήλωσε ο ίδιος, έχει προσθέσει πάνω από 50 κινητούς σταθμούς ραντάρ και ένα αεροσκάφος A-50 έγκαιρης προειδοποίησης και ελέγχου περιπολεί σε 24ωρη βάση ενώ έχουν ενισχυθεί οι πυραυλικές και οι αντιαεροπορικές εγκαταστάσεις σε περιοχές κοντά στην Ουκρανία.

Σε ουκρανικές περιοχές υπό ρωσικό έλεγχο έχουν συσταθεί μονάδες αντιαεροπορικής άμυνας για την προστασία βασικών εγκαταστάσεων, δήλωσε ο Ντέμιν, ενώ η Ρωσία έχει ενισχύσει την παραγωγή του συστήματος RLK-MC κατά μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones).

«Αναμφισβήτητα σχεδιάζονται και θα εφαρμοστούν μεταρρυθμίσεις», δήλωσε ο Ντέμιν στην εφημερίδα που εκδίδει το υπουργείο Άμυνας. «Ο σκοπός των επερχόμενων αλλαγών είναι η ανάπτυξη των ενόπλων δυνάμεων, με στόχο τη βελτίωση του συστήματος αντιαεροπορικής άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας».

Ο Ντέμιν δήλωσε ότι η Ρωσία θα ενισχύσει επίσης τις άμυνες της και κοντά στην Φινλανδία, η οποία έχει σύνορα 1.300 χιλιομέτρων με τη Ρωσία.

«Σε αυτές τις συνθήκες, οι δυνάμεις αντιαεροπορικής άμυνας ασχολούνται με ζητήματα προστασίας των κρατικών συνόρων στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας σύμφωνα με το αυξημένο επίπεδο απειλής», δήλωσε ο Ντέμιν.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μπλεξίματα για Τραμπ: Κατηγορίες πως απέσυρε έγγραφα από τον φάκελο Επστάιν που τον μπλέκουν σε σεξουαλική κακοποίηση ανήλικης
Το υπουργείο Δικαιοσύνης απάντησε μέσω της πλατφόρμας Χ, υποστηρίζοντας ότι «τίποτα δεν διαγράφηκε» και ότι οι περιορισμοί αφορούν μόνο διπλά έγγραφα, αποφάσεις μη δημοσιοποίησης ή στοιχεία εν εξελίξει έρευνας
Τζέφρι Επστάιν και Ντόναλντ Τραμπ
Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ επισκέφθηκαν παιδιά πρόσφυγες από τη Συρία και τη Γάζα
Ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ «συναντήθηκαν με νεαρούς πρόσφυγες και συμμετείχαν με τα παιδιά σε δραστηριότητες σχετικές με το ποδόσφαιρο, την τέχνη και τη μουσική», ανέφερε η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ
Ο πρίγκιπας Χάρι της Βρετανίας και η Μέγκαν, δούκισσα του Σάσεξ, φτάνουν στο Ειδικό Νοσοκομείο στο Αμμάν της Ιορδανίας
Η τράπεζα Edmond de Rothschild «παρακολουθεί στενά» την γενική διευθύντρια για τις σχέσεις της με τον Επστάιν
Οι σχέσεις της ντε Ροτσίλντ με τον Επστάιν άρχισαν το 2013, σύμφωνα με ανταλλαγές emai, οι οποίες υποδηλώνουν ότι ο επιχειρηματίας κατέλαβε εξέχουσα θέση, καθώς έγινε ο έμπιστος και στρατηγικός της σύμβουλος
Το λογότυπο της τράπεζας Edmond de Rothschild στη Γενεύη της Ελβετίας και ο Τζέφρι Επστάιν