Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Η Ρουμανία αναγνώρισε και αυτή τον Γκουαϊδό ως νέο ηγέτη στη Βενεζουέλα

Η Ρουμανία αναγνώρισε και αυτή τον Γκουαϊδό ως νέο ηγέτη στη Βενεζουέλα
photo Reuters

Και η Ρουμανία αναγνώρισε επίσημα τον Χουάν Γκουαϊδό ως νόμιμο μεταβατικό πρόεδρο στη Βενεζουέλα.

Εκτός της Ρουμανίας καμιά 20αρια χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν αναγνωρίσει τον Γκουαϊδό ως τον νέο ηγέτη στη Βενεζουέλα.

Στις χώρες αυτές συμπεριλαμβάνονται η Γερμανία, η Γαλλία, η Ισπανία, η Βρετανία, οι οποίοι έχουν συνταχθεί στο πλευρό των ΗΠΑ που έχουν αναγνωρίσει από την αρχή τον Χουάν Γκουαϊδό ως μεταβατικό πρόεδρο και καλούν τον Νικολάς Μαδούρο να προκηρύξει εκλογές στη Βενεζουέλα. Αντίθετα η Ιταλία μπλόκαρε τη Δευτέρα την έκδοση κοινής δήλωσης της ΕΕ για την αναγνώριση του Γκουαϊδό ως μεταβατικού προέδρου, δήλωσαν διπλωματικές πηγές.

«Η απόφαση του Προέδρου ελήφθη έπειτα από προσεκτική ανάλυση, περιλαμβανομένων των πολιτικών, διπλωματικών και νομικών πλευρών, λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός πως η πλειονότητα των κρατών μελών της ΕΕ και μια σειρά συμμάχων και ευρωατλαντικών εταίρων έχουν αναγνωρίσει τη νομιμότητα του Μεταβατικού Προέδρου Χουάν Γκουαϊδό στη Βενεζουέλα», αναφέρεται σε δήλωση που εξέδωσε η προεδρία της Ρουμανίας που αυτό το εξάμηνο ασκεί την εναλλασσόμενη προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις