Κόσμος

Η στιγμή της απαγωγής του γιου του διαβόητου βαρόνου El Chapo [vid]

Φόβοι για νέο πόλεμο ανάμεσα στα καρτέλ μετά την απαγωγή του νεότερου γιου του διαβόητου βαρόνου ναρκωτικών Joaquin "El Chapo" Guzman.

Ο γιος του El Chapo Jesus Alfredo Guzman Salazar απήχθη από ένοπλους αντίπαλης συμμορίας ενώ βρισκόταν στο καλύτερο εστιατόριο του Jalisco State στο Μεξικό. Τουλάχιστον 6 ένοπλοι, όπως φαίνεται στο βίντεο, έκαναν έφοδο στο La Leche και απήγαγαν με την απειλή όπλων 6 ανθρώπους τη Δευτέρα.

Στο βίντεο φαίνονται οι κινήσεις των ενόπλων που κινήθηκαν σε ένα τραπέζι όπου γιορτάζονταν γενέθλια, επιλέγοντας τους στόχους τους. Η τύχη του 29χρονου Jesus Alfredo Guzman Salazar παραμένει μέχρι στιγμής άγνωστη.

Οι κρατικές αρχές έχουν επιβεβαιώσει πως ο ένας από τους απαχθέντες ήταν γιος του El Chapo και πιστεύουν απήχθη από μέλη του καρτέλ Jalisco New Generation. Δεν έχουν ωστόσο επιβεβαιώσει πληροφορίες που θέλουν να ήταν ανάμεσα στους απαχθέντες ένας ακόμα από τους γιους του διαβόητου βαρόνου.

Μετά την απαγωγή εντείνονται οι φόβοι για πόλεμο ανάμεσα στα συνδικάτα του εγκλήματος Sinaloa και Jalisco. Ο El Chapo, επικεφαλής του συνδικάτου του εγκλήματος Sinaloa, κρατείται σε φυλακή στο Μεξικό, στα σύνορα των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, μετά τη σύλληψή του τον Ιανουάριο και ενώ διέφευγε τους τελευταίους 7 μήνες.

Πηγή: RT

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Financial Times: Η πρόταση Ζελένσκι στον Τραμπ για αγορά αμερικανικών όπλων με 100 δισ. δολάρια και οι κόκκινες γραμμές
Το έγγραφο δεν αναφέρει ποια ακριβώς όπλα ζητά να προμηθευτεί η Ουκρανία, αλλά το Κίεβο έχει ξεκαθαρίσει ότι επιθυμεί τουλάχιστον 10 συστήματα αεράμυνας Patriot αμερικανικής κατασκευής για την προστασία πόλεων και κρίσιμων υποδομών
Ο Ντόναλντ Τραμπ με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι στον Λευκό Οίκο
«Μπορεί ο Ζελένσκι να εμπιστευτεί τον Τραμπ; Η μοίρα της Ουκρανίας εξαρτάται από την απάντηση» – Ανάλυση των NYT
«Είναι μεγάλο ρίσκο για έναν ηγέτη σε καιρό πολέμου όπως ο Ζελένσκι, ειδικά με τη χώρα του να βρίσκεται σε πόλεμο με τη Ρωσία εδώ και 3,5 χρόνια» τονίζει η αμερικανική εφημερίδα
Χειραψία του Βολοντίμιρ Ζελένσκι με τον Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο
Η ατάκα του Τραμπ στον Μακρόν με ανοιχτά τα μικρόφωνα: «Ακούγεται τρελό αλλά ο Πούτιν θέλει συμφωνία για χάρη μου»
«Νομίζω πως θέλει να κλείσει συμφωνία για μένα. Καταλαβαίνεις; Όσο τρελό κι αν ακούγεται» ακούγεται να λέει ο Αμερικανός πρόεδρος στον Γάλλο ομόλογό του αναφερόμενος στον Πούτιν
Ο Εμανουέλ Μακρόν και ο Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια της συνάντησης στον Λευκό Οίκο για το Ουκρανικό
9