Κόσμος

Η Τουρκία προσέφυγε στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου ενάντια στις κυρώσεις των ΗΠΑ

Η Τουρκία κατέθεσε προσφυγή ενώπιον του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου διαμαρτυρόμενη για την απόφαση της Ουάσιγκτον να επιβάλει τελωνειακούς δασμούς στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου, σύμφωνα με ένα έγγραφο που διανεμήθηκε σήμερα στα μέλη του ΠΟΕ.

Η Άγκυρα ζητά επισήμως την έναρξη «διαβουλεύσεων» με τις ΗΠΑ σχετικά με τους δασμούς ύψους 25% στις εισαγωγές χάλυβα και 10% στις εισαγωγές αλουμινίου, αίτημα που αποτελεί το πρώτο βήμα στη διαδικασία διευθέτησης των διαφορών.

«Η Τουρκία αιτήθηκε να διεξαχθούν διαβουλεύσεις, στους κόλπους του ΠΟΕ, με τις ΗΠΑ σχετικά με τους πρόσθετους δασμούς στα εισαγόμενα προϊόντα χάλυβα και αλουμινίου, τους οποίος επέβαλαν οι ΗΠΑ. Το αίτημα γνωστοποιήθηκε στα κράτη μέλη του ΠΟΕ την 20η Αυγούστου» εξηγείται στο σχετικό έγγραφο.

Η τουρκική και η αμερικανική κυβέρνηση έχουν στη διάθεσή τους 60 ημέρες προκειμένου να βρουν μια λύση μέσω του διαλόγου, ειδάλλως η Τουρκία μπορεί να ζητήσει επιδίκαση από επιτροπή του ΠΟΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Τραμπ ανακοίνωσε εμπορική συμφωνία με τη Βρετανία για βοδινό κρέας, αιθανόλη και γεωργικά προϊόντα – Δεν έπεσαν υπογραφές
Με σόου στο Οβάλ Γραφείο και μέσω τηλεφωνικής συνομιλίας με τον Βρετανό πρωθυπουργό Κιρ Στάρμερ, ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανακοίνωσε την πρώτη εμπορική συμφωνία μετά την επιβολή των δασμών
Ντόναλντ Τραμπ 1
Σταϊνμάιερ για την 80ή επέτειο από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στην Ευρώπη: «Είμαστε όλοι παιδιά της 8ης Μαΐου 1945»
Ο Πρόεδρος της Γερμανίας αναφέρθηκε ακόμη στη συμβολή του Κόκκινου Στρατού και τόνισε ότι ο πόλεμος της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας «δεν αποτελεί συνέχεια του αγώνα κατά του φασισμού»
Ο Πρόεδρος της Γερμανίας Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ στη διάρκεια εκδήλωσης μνήμης στην Bundestag για την 80ή επέτειο από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου