Κόσμος

Η Τουρκία βγάζει και τέταρτο γεωτρύπανο στο Αιγαίο

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Οι προκλήσεις της Τουρκίας κατά της Ελλάδας δεν έχουν τέλος και το καλοκαίρι που αρχίζει φαίνεται πως θα μοιάζει με αυτό του 2020.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ αποκάλυψε πως το τέταρτο γεωτρύπανο θα ξεκινήσει σε δύο μήνες τις εργασίες του κι ενώ ήδη βρίσκεται στο λιμάνι της Μερσίνης στην Ανατολική Μεσόγειο, απέναντι από την Κύπρο. 

Ο φιλοκυβερνητικός τύπος αναφέρει ότι θα ξεκινήσει τις εργασίες του στην Αν. Μεσόγειο χωρίς να διευκρινίζει που ακριβώς.  Το αισιόδοξο σενάριο είναι για την κυπριακή ΑΟΖ σύμφωνα με το ρεπορτάζ.

Φαίνεται πως στόχος της Τουρκίας είναι να ανεβάζει καθημερινά το θερμόμετρο της έντασης με την Αθήνα να διατηρεί την ψυχραιμία της στέλνοντας παράλληλα αυστηρά μηνύματα δια στόματος του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Paramount σε διακανονισμό με 12 πολιτείες των ΗΠΑ και ένα βήμα πιο κοντά σε συγχώνευση με την Warner Bros έναντι 110 δισ. δολαρίων
Ένας διακανονισμός με τις πολιτείες θα βοηθήσει την Paramount να αποφύγει μια «χρονική χρέωση» 7 εκ. δολαρίων την ημέρα που οφείλει στους μετόχους της WBD για κάθε ημέρα που η συμφωνία δεν ολοκληρώνεται μετά τις 30 Σεπτεμβρίου
Warner Bros
Ποιες είναι οι δημοσιογράφοι που απέκλεισε ο Τραμπ από τον Λευκό Οίκο – CBS, NBC, ABC και Fox σταματούν τη δημοσιογραφική κάλυψη του Αμερικανού προέδρου
«Ντόμινο» εξελίξεων μετά την απόφαση να αποκλειστούν οι τρεις δημοσιογράφοι των μεγάλων ειδησεογραφικών δικτύων - «Παραβιάζει τα δικαιώματά τους βάσει του Συντάγματος των ΗΠΑ να καλύπτουν δημοσιογραφικά τον Αμερικανό πρόεδρο»
AP Photos
Εντοπίστηκαν δύο οβίδες του Β' Παγκοσμίου Πολέμου στον βυθό της λίμνης Παμβώτιδας στα Ιωάννινα
Μέχρι σήμερα έχουν ανασυρθεί μεταλλικές κατασκευές, μοτοσικλέτες, ποδήλατα, βάρκες, ελαστικά οχημάτων και αγροτικών μηχανημάτων, κάδοι απορριμμάτων, οικιακές συσκευές από τον βυθό της Παμβώτιδας
Λίμνη Παμβώτιδα