Κόσμος

Η Βουλγαρία θα θανατώσει 25.000 ορτύκια λόγω της γρίπης των πτηνών

Στη θανάτωση 25.000 ορτυκιών θα προχωρήσει η Βουλγαρία, καθώς εντοπίστηκε ένα εξαιρετικά μολυσματικό στέλεχος της γρίπης των πτηνών.

Συγκεκριμένα, η Βουλγαρία θα θανατώσει χιλιάδες ορτύκια και θα καταστρέψει τα αυγά τους σε αγρόκτημα βιομηχανικής εκμετάλλευσης που βρίσκεται κοντά στην πρωτεύουσα Σόφια, μετά τον εντοπισμό του στελέχους της γρίπης των πτηνών, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές που είναι αρμόδιες για την ασφάλεια των τροφίμων.

Το ξέσπασμα γρίπης των πτηνών στο αγρόκτημα αυτό που βρίσκεται στην πόλη Ετροπόλ, περίπου 80 χιλιόμετρα ανατολικά της βουλγαρικής πρωτεύουσας, εντοπίστηκε έπειτα από αναφορές για υψηλή θνησιμότητα μεταξύ των πτηνών, διευκρινίζει η υπηρεσία ασφάλειας των τροφίμων σε ανακοίνωσή της.

Ο κίνδυνος από τη νόσο για τους ανθρώπους θεωρείται χαμηλός, αλλά προηγούμενα ξεσπάσματα σε πτηνοτροφεία είχαν οδηγήσει σε εκτεταμένα προγράμματα θανάτωσης πτηνών για να περιοριστεί η εξάπλωση.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το Ισραήλ θα συνεχίσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Γάζα παρά τη δέσμευση της Χαμάς να απελευθερώσει έναν όμηρο
«Οι τυχόν διαπραγματεύσεις θα διεξαχθούν «υπό τα πυρά (…) μέχρι την επίτευξη όλων των πολεμικών στόχων» του Ισραήλ ανακοινώθηκε από το γραφείο του Μπέντζαμιν Νετανιάχου
Ένα ισραηλινό τανκ κάνει ελιγμούς στη Γάζα