Κόσμος

Ιαπωνία: Δύτες εντόπισαν γιγάντιο καλαμάρι 2,5 μέτρων

Ένα γιγάντιο καλαμάρι μήκους 2,5 μέτρων κατάφεραν να απαθανατίσουν δύτες από την Ιαπωνία, όσο αυτό κολυμπούσε ανοιχτά της δυτικής ακτής του ιαπωνικού αρχιπελάγους, με τις σπάνιες αυτές εικόνες να κάνουν τον γύρο του κόσμου.

Ο Γιοσούκε Τανάκα και η σύζυγός του Μίκι, εκπαιδευτές καταδύσεων στην Τογιούκα στα δυτικά της Ιαπωνίας, περιέγραψαν την εμπειρία τους με το γιγάντιο καλαμάρι μήκους 2,5 μέτρων ως «συναρπαστική». Αρχικά, τους ειδοποίησε ένας πωλητής ειδών αλιείας, που είχε δει το γιγάντιο καλαμάρι κοντά στην επιφάνεια της θάλασσας σε έναν κόλπο.

«Ήταν εκεί, ένα τεράστιο καλαμάρι», διηγήθηκε ο Τανάκα, ο οποίος πήγε με τη σύζυγό του στη βραχώδη ακτή για να το εντοπίσουν. «Δεν είχε την ευκινησία πολλών ψαριών και θαλασσίων πλασμάτων», πρόσθεσε. «Τα πλοκάμια του και τα πτερύγιά του κινούνταν πολύ αργά».

Το καλαμάρι φαινόταν αδύναμο και το δέρμα του έδειχνε να ξεφλουδίζει σε κάποια σημεία, παρατήρησε ο δύτης, ωστόσο το μέγεθός του και τα τεράστια μάτια του ήταν συγκλονιστικά. Βλέποντάς το, ο Τανάκα φαντάστηκε πόσο δυνατό πρέπει να είναι ένα καλαμάρι για να επιτεθεί σε μια φάλαινα.

«Μπορούσα να δω τα πλοκάμια του να κινούνται. Σκέφτηκα ότι θα ήταν επικίνδυνο να σε πιάσει και να σε παρασύρει» αυτό το πλάσμα, συνέχισε.

Είναι γνωστό ότι γιγάντια καλαμάρια ζουν κοντά στις ακτές της Ιαπωνίας και μερικές φορές κάποια ξεβράζονται στις ακτές της, αλλά είναι πολύ σπάνιο να μπορέσει να τα δει κανείς να κολυμπούν στην θάλασσα.

«Ήταν συναρπαστικό. Νομίζω ότι λίγα πράγματα είναι πιο σπάνια» από αυτό το θέαμα, είπε ο Τανάκα και συμπλήρωσε: «Ακούω ότι δεν γνωρίζουμε πολλά γι’αυτό το πλάσμα. Θα ήμουν ευτυχής αν αυτό μας βοηθούσε να μάθουμε περισσότερα».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τραμπ και Ζελένσκι συζήτησαν για συνολική ειρηνευτική συμφωνία: «Συμφωνούμε όλοι σε αυτό, αν πάει καλά θα βρεθούμε με Πούτιν»
Το βράδυ της Δευτέρας η συνάντηση Τραμπ με Ζελένσκι - Η πρώτη ανάρτηση του Αμερικανού μετά τη σύνοδο στην Αλάσκα - Γαλλία, Γερμανία, Βρετανία, Πολωνία και Ιταλία ετοιμάζουν κοινή δήλωση
Βολοντίμιρ Ζελένσκι / Ντόναλντ Τραμπ
Ανανεώθηκε πριν 3 ώρες
4
Γκάφα το χειροκρότημα του Τραμπ στον Πούτιν: Ο Λευκός Οίκος «έκοψε» το στιγμιότυπο από τα βίντεο στο μοντάζ
Αν και ο Λευκός Οίκος έτρεξε να μαζέψει τα αμάζευτα, το Κρεμλίνο είπε να εκμεταλλευτεί την αντίδραση του Ντόναλντ Τραμπ και να δημοσιεύσει γρήγορα τις φωτογραφίες ώστε να μείνουν στην ιστορία
Βλαντιμίρ Πούτιν / Ντόναλντ Τραμπ
1
Ο Τραμπ τηλεφώνησε στον Ζελένσκι για τη συνάντηση με τον Πούτιν στην Αλάσκα – Συμφώνησαν να συναντηθούν άμεσα στις ΗΠΑ
Τη Δευτέρα η συνάντηση του Αμερικάνου με τον Ουκρανό ομόλογό του - Η πρώτη αντίδραση του Ζελένσκι μετά τη συνάντηση στην Αλάσκα - Επέστρεψε στην Ουάσινγκτον ο Ντόναλντ Τραμπ
Βολοντίμιρ Ζελένσκι / Ντόναλντ Τραμπ
1
«Ο θρίαμβος του Πούτιν»: Γιατί η σύνοδος στην Αλάσκα αποδείχθηκε τεράστιο λάθος για τον Τραμπ και τι κέρδισε ο Ρώσος από αυτήν
Η ανάλυση του Politico για τη συνάντηση των ηγετών - Ο Ρώσος κατάφερε να αποφύγει την οργή του Αμερικάνου, να αναβάλει την επιβολή περισσότερων κυρώσεων και να συνεχίσει να κάνει τα όσα επιθυμεί
Βλαντιμίρ Πούτιν / Ντόναλντ Τραμπ
54