Κόσμος

Ιαπωνία: Φίδι προκάλεσε διακοπή της κυκλοφορίας στα υπερυψηλής ταχύτητας τρένα

Πέρυσι, ένα φίδι 40 εκατοστών, μπήκε σε ένα βαγόνι επιβατών σε ένα τρένο της γραμμής Τόκιο - Ναγκόγια

Καθυστερήσεις άνω της μιάμισης ώρας προκάλεσε ένα φίδι στα υπερσύγχρονα τρένα στην Ιαπωνία. Το ερπετό μήκους μόλις ενός μέτρου, μπλέχτηκε σε μία εναέρια γραμμή ηλεκτροδότησης, έπαθε  ηλεκτροπληξία και έγινε διακοπή ρεύματος, ανακοίνωσε ο αρμόδιος σιδηροδρομικός φορέας JR Central.

To φίδι έφερε, άθελά του, διακοπή της πιο πολυσύχναστης γραμμής «bullet train» στην Ιαπωνία, στις 4:26 το απόγευμα ώρα Ελλάδας, επηρεάζοντας 86 τρένα, δήλωσε ο εκπρόσωπος της εταιρείας εκμετάλλευσης της γραμμής JR Central.

Το ενός μέτρου ερπετό γλίστρησε πάνω σε μία εναέρια γραμμή ηλεκτροδότησης και μπλέχτηκε, είπε στο «NBC News» ο εκπρόσωπος. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να βραχυκυκλώσει την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και να σταματήσει η σιδηροδρομική γραμμή μεταξύ Οσάκα και Τόκιο.

Καθημερινά, περισσότεροι από 430.000 επιβάτες ταξιδεύουν με το «Tokaido Shinkansen», μία βασική σιδηροδρομική αρτηρία της Ιαπωνίας που συνδέει την πρωτεύουσα Τόκιο, με τη Ναγκόγια και την Οσάκα, σύμφωνα με την JR Central.

Τα «bullet trains» είναι γνωστά για την ταχύτητα των 290 χιλιομέτρων την ώρα, αλλά και για την ακρίβειά τους: Η μέση καθυστέρηση στη γραμμή πέρυσι ήταν 1,6 λεπτά ανά αμαξοστοιχία, στα 372 τρένα που εκτελούσαν δρομολόγια καθημερινά.

«Χρησιμοποιώ το Shinkansen αρκετές φορές το μήνα, αλλά αυτή είναι η πρώτη φορά που αντιμετωπίζω καθυστέρηση, λόγω διακοπής ρεύματος», δήλωσε στο τοπικό ειδησεογραφικό πρακτορείο «Kyodo News», ένας επιβάτης, ο Σατόσι Ταγκάβα, 46 ετών, ο οποίος επρόκειτο να επιστρέψει στο Τόκιο.

«Είμαι ανακουφισμένος», δήλωσε ο 26χρονος Kazutoshi Tachi, αφού έμαθε ότι οι υπηρεσίες επανήλθαν. «Αλλά έχω βαρεθεί τα προβλήματα [με τις υπηρεσίες Shinkansen]. Θέλω να λειτουργούν στην ώρα τους».

 

Το να μπαίνουν φίδια στις σιδηροδρομικές γραμμές του «Tokaido Shinkansen» είναι σπάνιο φαινόμενο, αν και δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Πέρυσι, ένα φίδι 40 εκατοστών, μπήκε σε ένα βαγόνι επιβατών σε ένα τρένο της γραμμής Τόκιο – Ναγκόγια.

Ο εκπρόσωπος της JR Central είχε δηλώσει ότι δεν είχε ιδέα πώς μπήκε στο βαγόνι.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το Ισραήλ προειδοποιεί τη Χαμάς να επιστρέψει και τις υπόλοιπες σορούς – «Γνωρίζουν πού βρίσκονται τα λείψανα, η υπομονή μας εξαντλείται»
Υπενθυμίζεται ότι ο Ερυθρός Σταυρός παρέλαβε το βράδυ της Τετάρτης ακόμη δύο νεκρούς ομήρους από τη Χαμάς, όπως επιβεβαίωσε κι ο ισραηλινός στρατός
Ένοπλοι της Χαμάς επιτηρούν τη μεταφορά των σορών Ισραηλινών ομήρων που κρατούνταν στη Γάζα
Ο Ερντογάν ανακοίνωσε «το δεύτερο μεγαλύτερο πεδίο σπάνιων γαιών στον κόσμο» – Περιλαμβάνει 694 εκατομμύρια τόνους ορυκτών
Εκτεταμένες έρευνες στην επαρχία του Εσκισεχίρ έφεραν στο φως περίπου 12,5 εκατομμύρια τόνους οξειδίων σπάνιων γαιών, καθώς και σημαντικά κοιτάσματα βαρίτη και φθορίτη
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
Η Γκρέτα Τούνμπεργκ καταγγέλλει το Ισραήλ: «Μου ποδοπάτησαν το καπέλο βατραχάκι και έγραψαν άσεμνα γκράφιτι στη βαλίτσα μου»
Η Γκρέτα Τούνμπεργκ, ήταν μία από τους 437 ακτιβιστές, βουλευτές και δικηγόρους που ξεκίνησαν από τη Βαρκελώνη για να παραδώσουν βοήθεια στη Γάζα, στην αποστολή του στολίσκου Sumud, η οποία αναχαιτίστηκε
Η Σουηδή ακτιβίστρια για το κλίμα Γκρέτα Τούνμπεργκ (στο κέντρο) φτάνει για να επιβιβαστεί σε πλοίο που συμμετέχει σε μια πολιτειακή νηοπομπή με προορισμό τη Γάζα 25
Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν καλεί τη Βόρεια Μακεδονία να τροποποιήσει το σύνταγμά της αν θέλει να ενταχθεί στην ΕΕ
Οι «βουλγαρικές απαιτήσεις» προς τη χώρα μας δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτές, έχει ξεκαθαρίσει ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Χρίστιαν Μίτσκοσκι
Η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
Η Χαμάς παρέδωσε τις σορούς ακόμη 2 Ισραηλινών ομήρων στον Ερυθρό Σταυρό – «Είναι οι τελευταίες που βρήκαμε» λέει η οργάνωση
Η Χαμάς ισχυρίστηκε ότι έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της και έχει επιστρέψει όλους τους ζωντανούς ομήρους στο Ισραήλ, καθώς και τις σορούς όλων των νεκρών ομήρων «στους οποίους μπόρεσε να φτάσει»
Άνθρωποι μεταφέρουν το φέρετρο με τη σορό του Ισραηλινού στρατιώτη Ντάνιελ Σιμόν Περέζ, ο οποίος σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια της αιματηρής επίθεσης της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου 2023 και η σορός του απήχθη και αργότερα επιστράφηκε στο Ισραήλ στο πλαίσιο συμφωνίας ανταλλαγής κρατουμένων-ομήρων και κατάπαυσης του πυρός μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς