Κόσμος

Ικανοποίηση κυβέρνησης για τον Μοσκοβισί – “Κίνηση με θετικό πρόσημο”

“Η πρωτοβουλία να έρθει στην Αθήνα ο Επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί, στον απόηχο των οικονομικών προβλέψεων της Κομισιόν - προβλέψεις που έρχονται σε πλήρη αντιδιαστολή με τις υπερ-απαισιόδοξες προβλέψεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου - αποτελεί κίνηση με θετικό πρόσημο, εκ μέρους της Κομισιόν”. Στο σχόλιο αυτό προέβη κυβερνητική πηγή, κληθείσα από το ΑΠΕ-ΜΠΕ να σχολιάσει την επίσκεψη.

Η ίδια πηγή, παραπέμποντας σε συνεντεύξεις του υπουργού Επικρατείας και κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου το τελευταίο διάστημα, επαναλαμβάνει ότι όλες οι πλευρές παίρνουν πρωτοβουλίες την περίοδο αυτή, και οι διαπραγματεύσεις εκτυλίσσονται σε έντονους ρυθμούς.
 
“Ό,τι ισχύει για την Ελλάδα, ισχύει και για την Ευρώπη”, διαμηνύει εξάλλου η ίδια πηγή, και υπογραμμίζει τη σταθερή κυβερνητική θέση, ότι ουδείς μπορεί να αντέξει μια τεχνητή αναζωπύρωση. Από την πλευρά της, ειδικότερα, η κυβέρνηση “εργάζεται διαρκώς για μια δίκαιη συμφωνία, κοινωνικά βιώσιμη και πολιτικά ανεκτή, το συντομότερο δυνατόν”. Μια συμφωνία-πακέτο, αφού “αξίωμα” της Αθήνας είναι να κλείσουν όλα μαζί τα ανοιχτά θέματα, και όχι τμηματικά ή μεμονωμένα, ανέφερε.
 
Παίρνοντας εξάλλου αφορμή από τις δηλώσεις που έγιναν εις βάρος του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ακόμη και από επί γερμανικού εδάφους, αλλά και όχι μόνον, η ίδια πηγή έκανε λόγο για “ντόμινο αποδοκιμασίας” του κ. Σόιμπλε, ο οποίος, επιπλέον, εμφανίζεται “πολιτικά απομονωμένος” όπως εκτιμά. Τέλος, η ίδια κυβερνητική πηγή σημείωνε ότι το ΔΝΤ συνεχίζει να έχει “παράλογες απαιτήσεις”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Έξαλλος ο πρίγκιπας Χάρι: «Βρετανικά δημοσιεύματα υπονομεύουν την συμφιλίωση του με τον βασιλιά Κάρολο»
Μέσα της Βρετανίας είχαν αναφέρει ότι η επανένωση ήταν πιο επίσημη από το αναμενόμενο, με τον Χάρι να αισθάνεται ότι αντιμετωπίστηκε ως επίσημος επισκέπτης και όχι ως μέλος της οικογένειας, κάτι που ο ίδιος πλέον διαψεύδει
Ο πρίγκιπας Χάρι
Ανησυχίες για ατύχημα στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια - Καμία εξωτερική παροχή ρεύματος εδώ και 3 μέρες μετά από ουκρανικούς βομβαρδισμούς
Οι δοκιμές αντοχής μετά την καταστροφή του αντιδραστήρα στη Φουκουσίμα έδειξαν ότι ένας πυρηνικός σταθμός λειτουργεί χωρίς εξωτερική τροφοδοσία για 72 ώρες, υπέρβαση αυτού του χρονικού ορίου δεν έχει δοκιμαστεί
Ο πυρηνικός σταθμός Ζαπορίζια από την όχθη της τεχνητής λίμνης Καχόβκα στη Νικόπολη