Κόσμος

Ινδία: 41 νεκροί από πλημμύρες και κατολισθήσεις

Τουλάχιστον 41 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη βόρεια Ινδία, οι οποίοι παρασύρθηκαν από τους χειμάρρους λάσπης και τις κατολισθήσεις, που προκάλεσαν οι ισχυρές βροχοπτώσεις πολλών ημερών.

Παράλληλα η μετεωρολογική υπηρεσία στην Ινδία επέκτεινε, εξάλλου, σήμερα τον συναγερμό που είχε εκδώσει, καθώς προβλέπει «ισχυρές» έως «σφοδρές» βροχοπτώσεις στην περιοχή το επόμενο διήμερο. Ανά περιοχή, έπεσαν χθες περισσότερα από 400 χιλιοστόμετρα βροχής.

Οι αρχές του κρατιδίου Ουταραχάντ ανακοίνωσαν πως από τις κατολισθήσεις έχασαν τη ζωή τους 35 άνθρωποι.β Τουλάχιστον 30 εξ αυτών σκοτώθηκαν νωρίς σήμερα σε επτά ξεχωριστά περιστατικά στην περιοχή Ναϊνιτάλ, την πλέον πληγείσα, έπειτα από μια σειρά κατολισθήσεων και καθιζήσεων εδάφους.

«Τριάντα άνθρωποι σκοτώθηκαν και πολλοί άλλοι αγνοούνται», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ασόκ Κουμάρ Τζόσι, ένας αξιωματούχος της περιοχής Ναϊνιτάλ.

Πέντε μέλη της ίδιας οικογένειας καταπλακώθηκαν από όγκους λάσπης, ενώ βρίσκονταν μέσα στο σπίτι τους, είπε ένας τοπικός αξιωματούχος, ο Πραντέπ Τζάιν.

Εξαιτίας του μετεωρολογικού συναγερμού, οι αρχές διέταξαν το κλείσιμο των σχολείων και απαγόρευσαν κάθε θρησκευτική και τουριστική δραστηριότητα στο κρατίδιο Ουταραχάντ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Ο Γουίτκοφ χρειάζεται ψυχίατρο»: Η Ευρώπη έξαλλη απέναντι στο σχέδιο Τραμπ να κερδοσκοπήσει από τα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία
Η αμερικανική πρόταση να επωφεληθεί από τα παγωμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία απειλεί να τινάξει στον αέρα μήνες διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες και αποδυναμώνει ακόμη περισσότερο τη οικονομική βοήθεια προς την Ουκρανία
Ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ Στιβ Γουίτκοφ
Νιγηρία: Aπήγαγαν πάνω από 300 μαθητές καθολικού σχολείου – Στρατιώτες «χτενίζουν» τα δάση για να τους βρουν
Πρόκειται για τη δεύτερη μαζική απαγωγή στη Νιγηρία σε διάστημα λίγων ημερών - Ο Ντόναλντ Τραμπ απειλεί με στρατιωτική παρέμβαση για να σταματήσει ο διωγμός των χριστιανών
Σχολείο
Παραιτήθηκε η Τέιλορ Γκριν μετά την κόντρα με τον Ντόναλντ Τραμπ – «Σπουδαία είδηση» σχολίασε ο Αμερικανός πρόεδρος
Το χρονικό της κόντρας, οι κατηγορίες της βουλευτού προς τον Ντόναλντ Τραμπ και οι ακραίοι χαρακτηρισμοί του Αμερικανού προέδρου προς την άλλοτε σύμμαχό του
Ματζόρι Τέιλορ Γκριν / Ντόναλντ Τραμπ
Η πιο δύσκολη ώρα για τον Ζελένσκι: Το τελεσίγραφο 6 ημερών και οι εδαφικές παραχωρήσεις που «δωρίζουν» στη Ρωσία έκταση ίση με το Λουξεμβούργο
Οι απειλές του Πούτιν για κατάληψη περισσότερων εδαφών αν η Ουκρανία αρνηθεί και το σχόλιο Τραμπ για τον Ζελένσκι: «Αν δεν του αρέσει, θα συνεχίσουν να πολεμούν»
Βολοντίμιρ Ζελένσκι 213