Κόσμος

Ινδία: Αυξάνονται συνεχώς οι νεκροί και οι αγνοούμενοι από την ξαφνική νεροποντή κοντά στο Κασμίρ

Δεκατρείς άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και τουλάχιστον 36 αγνοούνται μετά την καταρρακτώδη νεροποντή που προκάλεσε πλημμύρες κοντά σε ένα ινδουιστικό ιερό, στο ινδικό Κασμίρ, όπως ανέφερε ένας αξιωματούχος.

Στο ετήσιο προσκύνημα στο ιερό Αμαρνάθ συμμετέχουν δεκάδες χιλιάδες ινδουιστές οι οποίοι διασχίζουν παγετώνες και βαλτοτόπια για να φτάσουν στο σπήλαιο το οποίο περιέχει έναν σταλαγμίτη, τον οποίο θεωρούν φυσική εκδήλωση του θεού Σίβα.

Οι διασώστες ανέσυραν οκτώ νεκρούς μετά τη νεροποντή, κοντά στο σπήλαιο, είπε ο αρχηγός της αστυνομίας του Κασμίρ, ο Βιτζάι Κούμαρ. «Ορισμένες σκηνές και κοινοτικές κουζίνες παρασύρθηκαν από τα νερά της πλημμύρας», είπε.

india

Ένας άλλος αξιωματούχος, που ζήτησε να μην κατονομαστεί, ανέβασε τον αριθμό των νεκρών στους 13 αφού, όπως είπε, εντοπίστηκαν άλλα πέντε πτώματα.

Ο πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι συλλυπήθηκε τις οικογένειες και διαβεβαίωσε ότι θα παρασχεθεί «κάθε δυνατή βοήθεια» στους πληγέντες.

Το σπήλαιο καλύπτεται από χιόνι κατά το μεγαλύτερο διάστημα του έτους. Οι αρχές επιτρέπουν στους προσκυνητές να το επισκέπτονται μόνο για 45 ημέρες το καλοκαίρι, όταν ανοίγουν τα περάσματα καθώς ανεβαίνει η θερμοκρασία. Τα προηγούμενα δύο χρόνια το προσκύνημα είχε απαγορευτεί λόγω της πανδημίας της Covid-19. Οι αρχές αναμένουν αριθμό-ρεκόρ προσκυνητών φέτος, εκτιμώντας ότι θα φτάσουν ακόμη και τις 800.000. Μόνο το πρώτο 10ημερο, έφτασαν στην περιοχή 60.000 άνθρωποι.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: REUTERS

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Δεν έχουμε να πούμε κάτι άλλο» επιμένει η Ρωσία για την εισβολή ρωσικών drones στον πολωνικό εναέριο χώρο
Το ισπανικό υπουργείο Εξωτερικών και η ολλανδική κυβέρνηση κάλεσαν τους Ρώσους πρεσβευτές σε Μαδρίτη και Άμστερνταμ αντίστοιχα για να διαμαρτυρηθούν για το περιστατικό
Η κατεστραμμένη οροφή σπιτιού από συντρίμμια ρωσικού drone στην ανατολική Πολωνία 1
Πολίτες και τουρίστες στην Ρώμη θα μπορούν να κολυμπούν ελεύθερα στον Τίβερη μέσα στην επόμενη 5ετία
Οι πρώτοι περιορισμοί στην κολύμβηση στον Τίβερη επιβλήθηκαν τη δεκαετία του 1960, το οποίο οφειλόταν στη ρύπανση των υδάτων - «Υπάρχουν ήδη ημέρες στις οποίες τα νερά του Τίβερη» λέει ο δήμαρχος
Κολυμβητής βουτάει στα νερά του ποταμού Τίβερη