Κόσμος

Ινδία: Ισόβια σε 5 άνδρες για τον ομαδικό βιασμό τουρίστριας

Ινδικό δικαστήριο καταδίκασε σήμερα πέντε άνδρες σε ισόβια κάθειρξη για τον ομαδικό βιασμό 52χρονης Δανέζας τουρίστριας το 2014 στο Νέο Δελχί.

Το δικαστήριο τους καταδίκασε για την απαγωγή και τον βιασμό της Δανέζας υπό την απειλή μαχαιριού τον Ιανουάριο του 2014, αφού η γυναίκα τους είχε ζητήσει να της υποδείξουν το δρόμο για το ξενοδοχείο της.

Οι πέντε καταδικασθέντες έχουν δικαίωμα να εφεσιβάλουν την απόφαση μέχρι και στο Ανώτατο Δικαστήριο.

Το θύμα, που μόλις είχε φθάσει στο Δελχί ύστερα από επίσκεψή της στο Ταζ Μαχάλ, έφυγε από την Ινδία λίγο μετά το συμβάν, αφού έδωσε κατάθεση στην αστυνομία παρουσία του Δανού πρέσβη.
Αρχικά, η αστυνομία του Δελχί συνέλαβε συνολικά εννέα άτομα, μεταξύ τους και τρεις ανήλικους.

Ένας από τους κατηγορούμενους απεβίωσε κατά τη διάρκεια της δίκης, ενώ οι ανήλικοι δικάζονται από το αρμόδιο δικαστήριο ανηλίκων.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Γαλλία: Δέκα χρόνια μετά τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου, επιζώντες του Μπατακλάν αυτοκτονούν, θύματα του «αόρατου» τραύματος
Ο Γκιγιόμ Βαλέτ και ο Φρεντ Ντεβίλντ είχαν επιζήσει από τη σφαγή του Μπατακλάν. Ρημαγμένοι από το μετατραυματικό στρες, έβαλαν τέλος στη ζωή τους, ανήμποροι να ξεφύγουν από το αποτύπωμα του τρόμου της 13ης Νοεμβρίου 2015
Ένας άνδρας περπατά μπροστά από την αίθουσα συναυλιών Bataclan στο Παρίσι, ενώ οι άνθρωποι αποτίουν φόρο τιμής στα θύματα μια εβδομάδα μετά την επίθεση στο Παρίσι, στις 22 Νοεμβρίου 2015.
ΗΠΑ: «Εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας» βλέπει πρώην εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου στις αμερικανικές επιθέσεις σε πλοία στη Καραϊβική
Ο πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, Λουίς Μορένο Οκάμπο, καταγγέλλει την παράνομη εκτροπή της αμερικανικής αντιναρκωτικής πολιτικής στη Καραϊβική
Εικόνα που δείχνει ένα χτύπημα σε πλοίο ανοικτά των ακτών της Βενεζου