Παρασκευή, 12 Απρ.
25oC Αθήνα

Ινδία: Σάλος με υπουργό που χαστούκισε γυναίκα ενώ του ζητούσε βοήθεια

Ινδία: Σάλος με υπουργό που χαστούκισε γυναίκα ενώ του ζητούσε βοήθεια

Σάλο έχει προκαλέσει στην Ινδία το χαστούκι που φαίνεται να ρίχνει ένας υπουργός σε μια γυναίκα, η οποία του ζητούσε βοήθεια, με τον ίδιο μετά να αρνείται την πράξη του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Times of India, που μεταδίδει το Al Arabiya, ο υπουργός Στέγασης και Ανάπτυξης Υποδομών του κυβερνόντος κόμματος της Ινδίας, V. Somanna, βρισκόταν στην Καρνατάκα, στα νότια της χώρας, όταν έριξε το χαστούκι στη γυναίκα.

Ο υπουργός βρισκόταν στο χωριό Χανγκαλά και μοίραζε τίτλους ιδιοκτησίας για οικόπεδα που παραχωρούσε η κυβέρνηση στους πολίτες. Η γυναίκα φαίνεται να τον πλησιάζει διαμαρτυρόμενη για τους δικαιούχους γης από την ινδική κυβέρνηση και ο φακός «πιάνει» τον υπουργό να τη χαστουκίζει.

Λίγα δευτερόλεπτα μετά, η γυναίκα φαίνεται να σκύβει και να αγγίζει τα πόδια του, ένδειξη σεβασμού προς τους πρεσβυτέρους και αυτούς που βρίσκονται στην εξουσία στην ινδική κουλτούρα.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες που κυκλοφορούν στα social media, η γυναίκα αρνήθηκε το χαστούκι, λέγοντας ότι «πήγα εκεί για βοήθεια και του ζήτησα να δώσει γη και σε εμένα. Την ίδια στιγμή, έπεσα στα πόδια του και κάποιος είπε ότι με χαστούκισε. Δεν υπήρχε χαστούκι, είναι απλώς μια ανυπόστατη κατηγορία εναντίον του υπουργού. Με παρηγόρησε και με βοήθησε».

Όμως, το κορυφαίο κόμμα της αντιπολίτευσης στην πολιτεία της Καρνατάκα, διαμαρτυρήθηκε έντονα για το χαστούκι, ζητώντας την άμεση παραίτηση του υπουργού, επειδή «εξέθεσε την μισογυνική κουλτούρα» του κυβερνόντος κόμματος.

Σύμφωνα με το Al Arabiya, η γυναίκα φέρεται να έλαβε τους τίτλους ιδιοκτησίας ενός οικοπέδου λίγο μετά, ενώ η εφημερίδα The Hindu αναφέρει ότι «λατρεύει τον υπουργό και έχει φωτογραφία του σπίτι της».

Εν τω μεταξύ, ο 72χρονος υπουργός ζήτησε συγγνώμη και φέρεται να είπε στο Times of India ότι «διαβεβαίωνα τη γυναίκα ότι θα λύσω το πρόβλημά της και την απομάκρυνα. Δεν την χαστούκισα».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις