Κόσμος

Ινδία: Τουλάχιστον 34 νεκροί από τις πλημμύρες στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας

Περισσότεροι από 1.000 τουρίστες που είχαν εγκλωβιστεί στο κρατίδιο Σικίμ των Ιμαλαΐων απομακρύνθηκαν σήμερα

Δραματικές είναι οι εικόνες που έρχονται από την Ινδία, όπου τουλάχιστον 34 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις κατολισθήσεις που προκάλεσαν οι σφοδρές πλημμύρες τις τελευταίες τέσσερις ημέρες, ανακοίνωσαν σήμερα, Δευτέρα (02.06.25) οι αρχές, ενώ η μετεωρολογική υπηρεσία προέβλεψε περισσότερες βροχοπτώσεις.

Περισσότεροι από 1.000 τουρίστες που είχαν εγκλωβιστεί στο κρατίδιο Σικίμ των Ιμαλαΐων, απομακρύνθηκαν σήμερα, αναφέρει κυβερνητική ανακοίνωση, ενώ σωστικά συνεργεία του στρατού επιστρατεύθηκαν στο κρατίδιο Μεγκαλάγια για τη διάσωση περισσότερων από 500 ανθρώπων που είχαν εγκλωβιστεί στις πλημμυρισμένες περιοχές στο βορειοδυτικό τμήμα της Ινδίας.

Στο γειτονικό Μπανγκλαντές, τουλάχιστον τέσσερα μέλη μίας οικογένειας σκοτώθηκαν από κατολίσθηση που σημειώθηκε στην περιοχή Σιλχέτ, στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας, ενώ χθες, Κυριακή, άνοιξαν εκατοντάδες καταφύγια στις ορεινές περιοχές Ρανγκαμάτι, Μπανταρμπάν και Χαγκρατσάρι.

Οι αρχές έχουν προειδοποιήσει για περαιτέρω κατολισθήσεις και πλημμύρες καλώντας τους κατοίκους στις ευάλωτες περιοχές να παραμένουν σε επαγρύπνηση.

Το βορειοανατολικό τμήμα της Ινδίας και το Μπανγκλαντές είναι επιρρεπή στις σφοδρές βροχοπτώσεις που προκαλούν φονικές κατολισθήσεις και πλημμύρες και κάθε χρόνο επηρεάζουν εκατομμύρια ανθρώπους.

Δρόμοι και σπίτια στην πόλη Σιλκάρ στο ινδικό κρατίδιο Άσαμ πλημμύρησαν, όπως προκύπτει από οπτικό υλικό του πρακτορείου ειδήσεων ANI, ενώ οι δρόμοι γέμισαν από πεσμένα δέντρα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Τραμπ υπέγραψε εκτελεστικό διάταγμα που αυξάνει στο 50% τους δασμούς σε χάλυβα και αλουμίνιο
«Έκρινα ότι είναι απαραίτητο να αυξηθούν οι τελωνειακοί δασμοί στον χάλυβα και στο αλουμίνιο για να ρυθμιστούν οι εισαγωγές και να εξασφαλιστεί ότι δεν θέτουν σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια», τονίζει ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ
Οι καπνοί από τις φωτιές στον Καναδά εξαπλώνονται στις ΗΠΑ θέτοντας σε υγειονομικό κίνδυνο δεκάδες εκατομμύρια ανθρώπους
Τα παιδιά, οι ηλικιωμένοι και οι άνθρωποι με χρόνια καρδιοαγγειακά νοσήματα, πνευμονολογικές και άλλες παθήσεις είναι οι πιο ευάλωτοι στις επιπτώσεις του καπνού
Οι καπνοί από τις φωτιές στον Καναδά