Κόσμος

Ινδία: Υπερχείλισε λίμνη στα Ιμαλάια – Τουλάχιστον 14 νεκροί

Τουλάχιστον 14 άνθρωποι πνίγηκαν στη βορειοανατολική Ινδία και άλλοι 102 αγνοούνται, μεταξύ των οποίων 22 στρατιώτες, μετά από ρήγμα στις όχθες λίμνης – παγετώνα στα Ιμαλάια.

Η καταστροφή, η οποία πλήττει 22.000 ανθρώπους που ζουν στην περιοχή αυτή της Ινδίας, είναι η πιο πρόσφατη σε μια σειρά ακραίων καιρικών φαινομένων στα όρη της νότιας Ασίας, μεταξύ των οποίων και τα Ιμαλάια, που αποδίδονται στην κλιματική αλλαγή.

«Επιχειρήσεις έρευνας διεξάγονται κάτω από συνθήκες αδιάκοπων βροχοπτώσεων, ταχείας ροής των υδάτων στον ποταμό Τεέστα, ενώ δρόμοι και γέφυρες έχουν παρασυρθεί από τα νερά σε πολλά σημεία», δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας μέσω του Twitter.

Τεράστια ποσότητα βροχής έπεσε χθες, Τετάρτη, σε σύντομο χρονικό διάστημα στη λίμνη Λόνακ, που βρίσκεται στους πρόποδες ενός παγετώνα, προκαλώντας αστραπιαίες πλημμύρες στην κοιλάδα του ποταμού Τεέστα, περίπου 150 χιλιόμετρα βόρεια της Γκανγκτόκ, της πρωτεύουσας του κρατιδίου Σικίμ, κοντά στα σύνορα με την Κίνα και το Νεπάλ.

Η υπηρεσία διαχείρισης καταστροφών του κρατιδίου ανακοίνωσε πως νωρίς σήμερα το πρωί 26 άνθρωποι είναι τραυματίες ενώ αγνοείται η τύχη 102. Ένδεκα γέφυρες έχουν παρασυρθεί από τα νερά -14 σύμφωνα με τις αρχές που επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο.

«Οι πλημμύρες έσπειραν την καταστροφή σε τέσσερις περιφέρειες του κρατιδίου, παρασύροντας ανθρώπους, δρόμους και γέφυρες», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος του στρατού.

Σε βίντεο του πρακτορείου ειδήσεων ANI εικονίζονται πλημμυρισμένες περιοχές κατοικιών όπου σπίτια έχουν καταρρεύσει και οχήματα έχουν καλυφθεί από το νερό, ενώ στρατιωτικές βάσεις και άλλες εγκαταστάσεις έχουν υποστεί ζημιές.

Η λίμνη Λόνακ συρρικνώθηκε ξαφνικά κατά τα δύο τρίτα, καθώς έχασε μια υδάτινη επιφάνεια περίπου 1.050 στρεμμάτων, σύμφωνα με δορυφορικές φωτογραφίες που δημοσιοποιήθηκαν από τον Ινδικό Οργανισμό Διαστημικής Έρευνας.

Η μετεωρολογική υπηρεσία προειδοποίησε για κατολισθήσεις και προβλήματα στις πτήσεις καθώς περισσότερες βροχοπτώσεις αναμένονται τις δύο επόμενες μέρες σε τμήματα του Σικίμ και γειτονικών κρατιδίων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Τα πυρηνικά όπλα της Ρωσίας χρειάζονται συνεχή βελτίωση γιατί δέχονται κολοσσιαίες απειλές» λέει ο επικεφαλής της Rosatom
«Τώρα, στην τρέχουσα γεωπολιτική συγκυρία, είναι μια εποχή τεράστιων απειλών για την ύπαρξη της χώρας μας», δήλωσε ο Αλεξέι Λιχάτσεφ, διευθυντής της Rosatom
Θραύσματα εκρηκτικού μηχανισμού, με μια προειδοποιητική πινακίδα για ακτινοβολία στο προσκήνιο, εκτίθενται από τις ουκρανικές αρχές μετά από επίθεση με drone στο πρώην πυρηνικό εργοστάσιο του Τσερνομπίλ, Ουκρανία
34χρονη από τις ΗΠΑ πυροβόλησε τον σύζυγο και τα 2 παιδιά της και αυτοκτόνησε – Το ανατριχιαστικό βίντεο πριν το φονικό
Τραγική ειρωνεία αποτελεί ένα βίντεο που ανέβασε 2 μέρες πριν το φονικό η 34χρονη Έμιλι στον προσωπικό της λογαριασμό στο TikTok, στο οποίο μιλούσε για τη μάχη που έδινε με την κατάθλιψη
Η Έμιλι Λονγκ και η οικογένειά της
4
CNN: «Θανατική ποινή για τους ομήρους η κατάληψη της Γάζας» – Εξαντλημένος θα επιχειρήσει ο ισραηλινός στρατός
Μάχες σώμα με σώμα μεταξύ Ισραηλινών στρατιωτών και μαχητών της Χαμάς - Προσοχή σκληρά βίντεο - Το 40% των ισραηλινών στρατιωτών έχουν πλέον σημαντικά λιγότερο κίνητρο να υπηρετήσουν στο μέτωπο
Στρατός Ισραήλ
18
Διαδηλωτές γιούχαραν τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Βανς, για την παρουσία εθνοφρουρών στην Ουάσινγκτον - Η απάντησή του στα συνθήματα
Με αφορμή το σύνθημα «Ελευθερώστε την Ουάσινγκτον», ο Τζέι Ντι Βανς έδωσε τη δική του απάντηση λέγοντας «ς ελευθερώσουμε την Ουάσιγκτον, ώστε οι νέες οικογένειες να μπορούν να περπατούν και να αισθάνονται ασφαλείς»
Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Τζέι Ντι Βανς