Κόσμος

Ινδονήσιος μαθουσάλας πέθανε σε ηλικία… 146 ετών [vid]

Ένας Ινδονήσιος, που φέρεται ότι ήταν ο γηραιότερος άνθρωπος του κόσμου, καθώς είχε φτάσει, τουλάχιστον σύμφωνα με την οικογένειά του, τα 146 του χρόνια, απεβίωσε αυτήν την εβδομάδα στην πόλη Σράγκεν.

Ο Σοντιμέτζο, γνωστός στην πόλη του με το όνομα Μπα Γκότο, γεννήθηκε τον Δεκέμβριο του 1870, σύμφωνα με τα στοιχεία που αναγράφονται στην ταυτότητα που είχε εκδόσει η κυβέρνηση. Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η ημερομηνία γέννησής του είχε εξακριβωθεί από τις τοπικές υπηρεσίες της πόλης Σράγκεν, στην κεντρική Ιάβα.

Ο εγγονός του Σοντιμέτζο είπε ότι την τελευταία εβδομάδα ο Ινδονήσιος μαθουσάλας μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο επειδή η υγεία του είχε επιδεινωθεί. “Το πρόβλημα ήταν ότι δεν ήθελε ούτε να φάει ούτε να πιει“, είπε ο Σουριάντο. Ο παππούς ζητούσε επίμονα να επιστρέψει στο σπίτι του και λίγες ημέρες αργότερα πέθανε. Η κηδεία του τελέστηκε την Δευτέρα σε κοιμητήριο της πόλης του.

Σύμφωνα με το Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες ο γηραιότερος άνθρωπος που έζησε ποτέ και η ηλικία του κατέστη δυνατό να επιβεβαιωθεί ήταν η Γαλλίδα Ζαν Καλμάν. Πέθανε το 1997 σε ηλικία 122 ετών.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ζελένσκι: Ούτε ένας σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην Ουκρανία δεν έχει γλυτώσει από τα ρωσικά χτυπήματα
«Το ελάχιστο που θέλουν είναι το Ντονμπάς, η περιφέρεια του Ντονέτσκ, 100% για να το παρουσιάσουν ως νίκη», δήλωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας σε συνέντευξη Τύπου αργότερα σήμερα
Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Η Ζιζέλ Πελικό αποκαλύπτει ότι οι δικηγόροι του συζύγου της θέλησαν να παρουσιάσουν τους βιασμούς της ως sex tape – «Αυτές ήταν σκηνές εγκλήματος»
Συγκλονίζει η ιστορία της Ζιζέλ Πελικό από τη Γαλλία που είχε πέσει θύμα βιασμού με τον άνδρα της να την ναρκώνει και να την εκδίδει...
Ζιζέλ Πελικό