Κόσμος

ΗΠΑ: 35 χρόνια φυλακή για τον βαρόνο ναρκωτικών της Κολομβίας, «Ντον Μάριο»

Ένας από τους επικεφαλής του ισχυρότερου καρτέλ ναρκωτικών της Κολομβίας, ο Ντον Μάριο, καταδικάστηκε στις ΗΠΑ σε 35 χρόνια κάθειρξης, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης. Ο «Ντον Μάριο» καλείται, παράλληλα, να πληρώσει 45 εκατομμύρια δολάρια πρόστιμο.

Ο 57χρονος Ντανιέλ Ρεντόν Ερέρα, ή αλλιώς «Ντον Μάριο», που υπήρξε ηγέτης ακροδεξιάς παραστρατιωτικής οργάνωσης στην Κολομβία, ομολόγησε την ενοχή του πέρυσι. Μεταξύ άλλων, τον βάραινε η κατηγορία πως εισήγαγε στις ΗΠΑ δεκάδες τόνους κοκαΐνης.

Το δικαστήριο του επέβαλε ποινή 35 χρόνων κάθειρξης για συμμετοχή σε εγκληματικές δραστηριότητες με την ιδιότητα του ηγετικού στελέχους της Clan del Golfo, του ισχυρότερου καρτέλ των ναρκωτικών στην Κολομβία.

Του επιβλήθηκε ακόμη ποινή 15 χρόνων κάθειρξης για «σύσταση και συμμορία με σκοπό την παροχή υλικής υποστήριξης σε τρομοκρατική οργάνωση, τις Ενωμένες Δυνάμεις Άμυνας της Κολομβίας (AUC)», ακροδεξιάς παραστρατιωτικής οργάνωσης που μετασχηματίστηκε στην Κλαν, όπως αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Οι δύο ποινές θα συγχωνευθούν, διευκρίνισε η ίδια πηγή.

«Σήμερα (σ.σ. χθες Δευτέρα) έλαβε τέλος η εγκληματική σταδιοδρομία του Ρεντόν Ερέρα», του «άλλοτε πιο επίφοβου ναρκωτρομοκράτη στην Κολομβία», διαβεβαίωσε ο αμερικανός εισαγγελέας Μπρίον Πις, πάντα σύμφωνα με το δελτίο Τύπου του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Διχασμένη η Ευρώπη για την αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους: Αντιστέκονται Ιταλία και Γερμανία, ένθερμος υποστηρικτής ο Μακρόν
Το Ισραήλ εξετάζει την προσάρτηση περιοχών της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης αλλά και τη λήψη μέτρων σε βάρος του Παρισιού που αναγνώρισε το παλαιστινιακό κράτος και επιμένει σε συμφωνία ειρήνης
Εμανουέλ Μακρόν
«Ικανός χειριστής» πίσω από τα μυστηριώδη drones που έκλεισαν το αεροδρόμιο της Κοπεγχάγης – Με προβλήματα οι πτήσεις στο Όσλο
Από διαφορετικές κατευθύνσεις ήρθαν τα drones που έκλεισαν το διεθνές αεροδρόμιο της δανικής πρωτεύουσας - Η προέλευση τους δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής γνωστή
Αεροδρόμιο Κοπεγχάγης
Καταδίκη για τη «Μήδεια» της Νέας Ζηλανδίας – Σκότωσε τα παιδιά της και τα έκρυψε σε βαλίτσες
Μια σειρά συμπτώσεων αποκάλυψαν ένα από τα πιο ειδεχθή εγκλήματα στην ιστορία της Νέας Ζηλανδίας. με μια μητέρα να έχει αφαιρέσει τη ζωή από τα παιδιά της και να έχει κρύψει τις σορούς τους σε βαλίτσες. 
δίκη
Η Χαμάς εκτέλεσε έξω από νοσοκομείο 3 Παλαιστίνιους, κατηγορώντας τους για συνεργασία με το Ισραήλ – Δείτε βίντεο
Τα μέλη της Χαμάς άφησαν γράμματα πάνω στα πτώματα των Παλαιστίνιων με το μήνυμα «η προδοσία δεν θα μείνει ατιμώρητη» - Στην εκτέλεση συμμετείχαν και μέλη της Ισλαμική Τζιχάντ και των ταξιαρχιών των Μουτζαχεντίν
Χαμάς
56