Κόσμος

ΗΠΑ: 35 χρόνια φυλακή για τον βαρόνο ναρκωτικών της Κολομβίας, «Ντον Μάριο»

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ένας από τους επικεφαλής του ισχυρότερου καρτέλ ναρκωτικών της Κολομβίας, ο Ντον Μάριο, καταδικάστηκε στις ΗΠΑ σε 35 χρόνια κάθειρξης, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης. Ο «Ντον Μάριο» καλείται, παράλληλα, να πληρώσει 45 εκατομμύρια δολάρια πρόστιμο.

Ο 57χρονος Ντανιέλ Ρεντόν Ερέρα, ή αλλιώς «Ντον Μάριο», που υπήρξε ηγέτης ακροδεξιάς παραστρατιωτικής οργάνωσης στην Κολομβία, ομολόγησε την ενοχή του πέρυσι. Μεταξύ άλλων, τον βάραινε η κατηγορία πως εισήγαγε στις ΗΠΑ δεκάδες τόνους κοκαΐνης.

Το δικαστήριο του επέβαλε ποινή 35 χρόνων κάθειρξης για συμμετοχή σε εγκληματικές δραστηριότητες με την ιδιότητα του ηγετικού στελέχους της Clan del Golfo, του ισχυρότερου καρτέλ των ναρκωτικών στην Κολομβία.

Του επιβλήθηκε ακόμη ποινή 15 χρόνων κάθειρξης για «σύσταση και συμμορία με σκοπό την παροχή υλικής υποστήριξης σε τρομοκρατική οργάνωση, τις Ενωμένες Δυνάμεις Άμυνας της Κολομβίας (AUC)», ακροδεξιάς παραστρατιωτικής οργάνωσης που μετασχηματίστηκε στην Κλαν, όπως αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Οι δύο ποινές θα συγχωνευθούν, διευκρίνισε η ίδια πηγή.

«Σήμερα (σ.σ. χθες Δευτέρα) έλαβε τέλος η εγκληματική σταδιοδρομία του Ρεντόν Ερέρα», του «άλλοτε πιο επίφοβου ναρκωτρομοκράτη στην Κολομβία», διαβεβαίωσε ο αμερικανός εισαγγελέας Μπρίον Πις, πάντα σύμφωνα με το δελτίο Τύπου του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Κορυφαίοι δύτες στις Μαλδίβες στην αποστολή για την ανάσυρση των νεκρών Ιταλών από το σπήλαιο – Μυστήριο μετά τον νέο θάνατο
Πέντε Ιταλοί δύτες έχασαν τη ζωή τους μετά την εξερεύνηση της ατόλης Βάαβου την Πέμπτη, γεγονός που οδήγησε στην έναρξη της πολυεθνικής αποστολής διάσωσης
Επιχείρηση δυτών στις Μαλδίβες
CNN: Η Κούβα καλεί τους πολίτες να ετοιμαστούν για επίθεση από τις ΗΠΑ – Τα ανησυχητικά σημάδια
Τα κρατικά κτίρια και υπηρεσίες στην Κούβα καταρτίζουν σχέδια έκτακτης ανάγκης - Άνδρες και γυναίκες κάθε ηλικίας συμμετέχουν σε ασκήσεις, κρατούν όπλα σοβιετικής προέλευσης και εκπαιδεύονται σε τακτικές ανταρτοπολέμου
Κουβανοί με τεράστια σημαία