Κόσμος

ΗΠΑ: Nα μην μπουν περιορισμοί στο χάπι άμβλωσης mifepristone ζητά η Danco Laboratories

Να εμποδίσει την εφαρμογή των περιορισμών που έχουν τεθεί από χαμηλόβαθμα δικαστήρια ζήτησε η εταιρία Danco Laboratories, που παράγει το χάπι άμβλωσης mifepristone από το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ.

Η Danco κατέθεσε ένα κατεπείγον αίτημα, ζητώντας από τους δικαστές να καθυστερήσουν την εφαρμογή μιας απόφασης του περιφερειακού δικαστή Μάθιου Κατσμαρίκ στο Τέξας, ως προς τον σημαντικό περιορισμό της διανομής του χαπιού, ενώ διαρκεί ο δικαστικός αγώνας για την εκδίκαση της αγωγής.

Ο Αμερικανός υπουργός Δικαιοσύνης Μέρικ Γκάρλνατ δήλωσε χθες, ότι η κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν θα ζητήσει επίσης, την έκδοση μιας επείγουσας απόφασης από το ανώτατο δικαστήριο, καθώς η ομοσπονδιακή κυβέρνηση κινητοποιείται για να υπερασπιστεί την πρόσβαση στο ίδιο φάρμακο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Συνάντηση Τραμπ – Πούτιν στην Αλάσκα: «Παγωμένη» υποδοχή στους δύο ηγέτες ετοιμάζουν οι κάτοικοι
Η σύνοδος για τις 15 Αυγούστου ενδέχεται να προκαλέσει ανάμεικτα συναισθήματα σε μια πολιτεία με ιστορικούς δεσμούς με τη Ρωσία, αλλά και έντονη ψύχρανση στις σχέσεις από το 2022, σύμφωνα με τους New York Times
Ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Βλαντίμιρ Πούτιν 6
230 μετασεισμοί και 2 αγνοούμενοι μετά τον σεισμό στην Τουρκία - Ισοπεδωμένα κτίρια και εικόνες καταστροφής
Ο δήμαρχος του Σιντιργκί, Σερκάν Σακ, δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό HaberTürk ότι δεν έχουν εντοπιστεί δύο από τους έξι ανθρώπους που βρίσκονταν σε τριώροφο κτίριο που κατέρρευσε
Ισοπεδωμένα κτίρια μετά τον σεισμό στην Τουρκία