Κόσμος

ΗΠΑ: Απόφοιτη του Κολούμπια παρέλαβε το πτυχίο της με χειροπέδες και το έσκισε

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Εκρηκτικό παραμένει το κλίμα στα πανεπιστήμια των ΗΠΑ, όπως στο Κολούμπια, καθώς συνεχίζονται οι αντιδράσεις φοιτητών κατά του πολέμου στη Γάζα και υπέρ των Παλαιστινίων.

Το πανεπιστήμιο Κολούμπια, που συγκλονίστηκε από ένα κίνημα διαμαρτυρίας και καταλήψεων από φιλοπαλαιστίνιους ακτιβιστές και φοιτητές, ακύρωσε τη μεγάλη τελετή του που είχε προγραμματιστεί για τις 15.5.24, προτιμώντας τελετές «μικρότερης κλίμακας», οι οποίες ξεκίνησαν στις 10.5 έως τις 16.5.24 στη Νέα Υόρκη.

Όμως και από αυτές τις τελετές δεν έλειψαν τα απρόοπτα.

Συγκεκριμένα, σε τελετή αποφοίτησης της Σχολής Κοινωνικής Εργασίας του πανεπιστημίου, απόφοιτοι φόρεσαν χειροπέδες, σήκωσαν πλακάτ υπέρ των Παλαιστινίων, ενώ μία απόφοιτη έσκισε το πτυχίο της πάνω στο βήμα της τελετής ορκωμοσίας.

Οι φοιτητές καταγράφηκαν από κάμερα τη στιγμή που ανεβαίνουν στην εξέδρα, την Παρασκευή, για να παραλάβουν τα πτυχία τους, κατά τη διάρκεια τελετών ορκωμοσίας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νεκρή 59χρονη πεζοπόρος που έπεσε από ύψος 30 μέτρων στη Βραζιλία στην προσπάθειά της να βάλει εντομοαπωθητικό
Το περιστατικό έγινε μία μέρα αφότου μία 21χρονη στη Βραζιλία έχασε τη ζωή της όταν οι υπεύθυνοι του μπάντζι τζαμπινγκ ξέχασαν να τη δέσουν στο προστατευτικό σκοινί
βραζιλία