Κόσμος

ΗΠΑ: Φονικοί ανεμοστρόβιλοι ισοπέδωσαν την πόλη Πέριτον στο Τέξας – Τουλάχιστον 3 νεκροί και 100 τραυματίες

Τεράστιοι ανεμοστρόβιλοι ισοπέδωσαν την πόλη Πέριτον στο Τέξας των ΗΠΑ και άλλες πόλεις της πολιτείας και προκάλεσαν τον θάνατο τουλάχιστον 3 ανθρώπων, τον τραυματισμό περισσότερων από 100 και τεράστιες καταστροφές,

Ως και τρεις ισχυροί ανεμοστρόβιλοι έπληξαν χθες Πέμπτη πόλη στο βόρειο Τέξας, στον  Νότο, των ΗΠΑ προκαλώντας εκτεταμένες καταστροφές, ιδίως σε πάρκο για τροχόσπιτα, καθώς και σε σπίτια, και μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για τουλάχιστον τρεις νεκρούς και δεκάδες τραυματίες (πληροφορίες μιλούσαν για περισσότερους από 100).

Ευρύτερα, οι κεντροδυτικές και νότιες πολιτείες των ΗΠΑ έχουν τεθεί σε κατάσταση συναγερμού, ενόψει ακραίων καιρικών φαινομένων, καθώς αναμένονται καταιγίδες και θύελλες ενισχυμένες από πρόσφατα κύματα ζέστης.

Στην Πέριτον, πόλη περίπου 8.500 κατοίκων των ΗΠΑ, ο επικεφαλής της πυροσβεστικής Πολ Ντάτσερ έκανε λόγο για τουλάχιστον τρεις νεκρούς και δεκάδες τραυματίες, σύμφωνα με τον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό KVII, ο οποίος ανήκει στο εθνικό δίκτυο του ABC News.

Βίντεο που μοιράστηκαν σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης κυνηγοί ανεμοστρόβιλων και πολίτες, καθώς και πλάνα που κατέγραψαν τηλεοπτικές κάμερες, εικονίζουν κτίρια που υπέστησαν ζημιές ή καταστράφηκαν και πολλά ξεριζωμένα δέντρα.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, τον Κέρι Σάιμονς, η κατάσταση είναι «πολύ άσχημη», τα πράγματα είναι «ασταμάτητα παλαβά», καθώς επλήγησαν «ευάλωτες» περιοχές, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους άνθρωποι· ωστόσο τόνισε πως δεν θα είναι σε θέση να δώσει απολογισμό των θυμάτων παρά πριν περάσουν αρκετές ώρες.

 

 

 

«Η Τζέιν και εγώ προσευχόμαστε για τους κατοίκους του Πέριτον απόψε. Βρίσκομαι σε επαφή με τον δήμαρχο Σάιμονς και η τραγωδία αυτή παρακολουθείται στενά από μένα και όλο το προσωπικό μου», διαβεβαίωσε ο Ρεπουμπλικάνος βουλευτής Ρόνι Τζάκσον, ο οποίος εκλέγεται στο Τέξας.

Το γενικό νοσοκομείο της κομητείας Οτσιλτρί στην Πέριτον διαβεβαίωσε πως δεν έχει παραλάβει πτώματα, ωστόσο, σύμφωνα με τη Ντέμπι Μπεκ, στέλεχος αυτής της δομής υγείας, διακομίστηκαν σε μεγαλύτερα ιδρύματα τραυματίες σε κρίσιμη κατάσταση.

Συνολικά, σύμφωνα με την κυρία Μπεκ, προσφέρθηκαν φροντίδες σε περίπου εκατό ανθρώπους, με λιγότερο ή περισσότερο σοβαρά τραύματα. Νωρίτερα ο αρχηγός της πυροσβεστικής Ντάτσερ έκανε λόγο για τουλάχιστον 75 τραυματίες.

 

texas anemostrovilos

texas anemostrovilos

texas anemostrovilos

Ο κυβερνήτης του Τέξας, ο Ρεπουμπλικάνος Γκρεγκ Άμποτ, ανακοίνωσε πως αναπτύσσονται στην περιοχή ομάδες των υπηρεσιών αντιμετώπισης καταστροφών της πολιτείας.

Η Πέριτον βρίσκεται σε σχετικά μικρή απόσταση από τα σύνορα του Τέξας με την Οκλαχόμα στις ΗΠΑ και τα χτυπήματα ανεμοστρόβιλων στις περιοχές αυτές είναι συχνά.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η λαμπερή τελετή για τα εγκαίνια του Μεγάλου Αιγυπτιακού Μουσείου στο Κάιρο - Εντυπωσιακό σόου με drone και πυροτεχνήματα
Περίπου 80 επίσημες αντιπροσωπείες παραβρέθηκαν στην τελετή, από τις οποίες «40 είχαν επικεφαλής βασιλείς, πρίγκιπες, αρχηγούς κρατών ή κυβερνήσεων»
REUTERS
8
Στη φυλακή 38χρονη για την «κλοπή του αιώνα» στο Λούβρο - Ήταν ο «δορυφόρος» της ληστρικής επιδρομής
Ένας Αλγερινός και ένας οδηγός ταξί, οι οποίοι είχαν ήδη συλληφθεί θεωρείται ότι είναι οι δύο που διέρρηξαν την γκαλερί «Apollon», αφαιρώντας σπάνια αντικείμενα αξίας άνω των 86 εκατομμυρίων ευρώ
Κόσμος στη γυάλινη Πυραμίδα του μουσείου του Λούβρου
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στα εγκαίνια του Μεγάλου Αιγυπτιακού Μουσείου, μια ανάσα από τις πυραμίδες της Γκίζας
Το μνημειώδες μουσείο που εκτείνεται σε σχεδόν 500.000 τ.μ. και είναι αφιερωμένο στον φαραωνικό πολιτισμό, στοίχισε περισσότερο από 1.000.000.000 δολάρια και απαίτησε τιτάνια έργα 20 ετών, τα οποία υποστήριξε οικονομικά και τεχνικά η Ιαπωνία
Το Μεγάλο Αιγυπτιακό Μουσείο
6