Κόσμος

ΗΠΑ: Για ανθρωποκτονία κατηγορείται ο νεαρός που άνοιξε πυρ στη Βόρεια Καρολίνα

Την κατηγορία της ανθρωποκτονίας αντιμετωπίζει ο νεαρός που άρχισε να πυροβολεί σε πανεπιστήμιο της Βόρεια Καρολίνα. Δύο άτομα έχασαν τη ζωή τους.

Ο νεαρός που άνοιξε πυρ στη Βόρεια Καρολίνα σκοτώνοντας δύο άτομα στο πανεπιστήμιο και τραυματίζοντας άλλα τέσσερα βρίσκεται πλέον αντιμέτωπος με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας.

Για ανθρωποκτονία κατηγορείται ο νεαρός άνδρας ο οποίος άνοιξε πυρ σήμερα το πρωί στο πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας στη Σάρλοτ στη διάρκεια των τελικών εξετάσεων, με αποτέλεσμα να σκοτώσει δύο ανθρώπους και να τραυματίσει ακόμη τέσσερις.

Η αστυνομία της Σάρλοτ ανακοίνωσε ότι ο Τρίσταν Άντριου Τέρελ κατηγορείται για δύο ανθρωποκτονίες και τέσσερις απόπειρες ανθρωποκτονίας. Τρεις από τους τραυματίες είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Το περιστατικό σημειώθηκε περίπου στις 17:45 (της Τρίτης τοπική ώρα, 00:45 της Τετάρτης ώρα Ελλάδας) στο κτίριο Κένεντι Χολ κατά την τελευταία ημέρα των μαθημάτων στο πανεπιστήμιο. Αρχικά η αστυνομία ενημερώθηκε για έναν άνδρα που κρατούσε όπλο και είχε ανοίξει πυρ εναντίον αρκετών φοιτητών.

Προς το παρόν δεν είναι γνωστό το πιθανό κίνητρο του 22χρονου δράστη, τον οποίο αφόπλισαν και συνέλαβαν δύο ή τρεις αστυνομικοί του πανεπιστημίου, όπως δήλωσε ο διοικητής της αστυνομίας της πανεπιστημιούπολης Τζεφ Μπέικερ. Επιπλέον δεν έχει διευκρινιστεί αν ο δράστης γνώριζε τα θύματα.

«Οι ενέργειες των αστυνομικών μας σίγουρα έσωσαν ζωές. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία», τόνισε ο Μπέικερ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Τύπου, ο Τέρελ ήταν φοιτητής στο πανεπιστήμιο αυτό, ενώ η Σάντι Ντ’ Ελούζα εκπρόσωπος του αστυνομικού τμήματος της Σάρλοτ που έχει αναλάβει την έρευνα δήλωσε ότι έδρασε μόνος του.

https://youtu.be/_CmB7E7DB10

Εικόνες από τοπικά τηλεοπτικά δίκτυα έδειξαν αστυνομικούς να συνοδεύουν έναν ψηλό νεαρό με ακατάστατα καστανά μαλλιά σε ένα περιπολικό. Την ώρα που τον μετέφεραν μέσα στο αστυνομικό τμήμα ο Τέρελ κοίταξε πάνω από τον ώμο του χαμογελώντας και φάνηκε να λέει κάτι στους δημοσιογράφους.

Ο κυβερνήτης της Βόρειας Καρολίνας Ρόι Κούπερ χαρακτήρισε το περιστατικό «τραγική ημέρα» για το πανεπιστήμιο και την πολιτεία. «Όμως γνωρίζω ότι τους ανθρώπους της κοινότητας αυτής και θα σταθεί ο ένας στον άλλο», πρόσθεσε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σε αυτοκτονία φέρεται να αποδίδεται ο μυστηριώδης θάνατος του 35χρονου στην Ιταλία - «Έτρεχε προς το αεροπλάνο και τον ρούφηξε ο κινητήρας»
Ο 35χρονος Andrea Russo φέρεται να είχε σχεδιάσει την αυτοκτονία του - Αυτόπτες μάρτυρες τον είδαν να τρέχει προς το αεροπλάνο λίγο πριν βρει τραγικό θάνατο στο Μπέργκαμο
Αεροσκάφη φαίνονται στο αεροδρόμιο του Μπέργκαμο, μετά την προσωρινή αναστολή της λειτουργίας των πτήσεων, όταν ένα άτομο έχασε τη ζωή του στον διάδρομο κατά τη διάρκεια των προετοιμασιών απογείωσης
Μπαϊράκι Χάφταρ: Τα καψόνια στην ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία στη Βεγγάζη – Όλο το παρασκήνιο
Αφού ο Χάφταρ ανακοίνωσε ότι η συνάντηση θα γινόταν με τους υπουργούς της κυβέρνησής του, ο επίτροπος Μπρούνερ ξεκαθάρισε ότι η ΕΕ δεν αναγνωρίζει επίσημα την κυβέρνηση της Βεγγάζης, πράγμα που εξόργισε τον κυβερνήτη της ανατολικής Λιβύης
Ο Χαλίφα Χάφταρ 24