Κόσμος

ΗΠΑ: Κλάπηκαν δακτυλικά αποτυπώματα 5,6 εκατομμυρίων ανθρώπων!

Τα δεδομένα δακτυλικών αποτυπωμάτων περίπου 5,6 εκατομμυρίων ανθρώπων κλάπηκαν σε μια μαζική κυβερνοεπίθεση με στόχο τα δίκτυα της υπηρεσίας που είναι αρμόδια για το προσωπικό του ομοσπονδιακού κράτους (Office of Personnel Management), ανέφερε σήμερα σε ανακοίνωση της η υπηρεσία αυτή των ΗΠΑ

Την 4η Ιουνίου η υπηρεσία είχε ανακοινώσει πως είχε ανακαλύψει μια τεράστια παραβίαση της ασφάλειας των συστημάτων πληροφορικής της τον Απρίλιο, που είχε θέσει σε κίνδυνο τα προσωπικά δεδομένα σχεδόν κάθε νυν και πρώην υπαλλήλου του ομοσπονδιακού κράτους. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, Αμερικανοί αξιωματούχοι εκτιμούν ότι την επίθεση διέπραξαν Κινέζοι χάκερ.

«Από τα 21,5 εκατομμύρια πρόσωπα των οποίων εκλάπησαν οι αριθμοί μητρώου κοινωνικής ασφάλισης και άλλα ευαίσθητα δεδομένα, το υποσύνολο των ατόμων τα δακτυλικά αποτυπώματα των οποίων εκλάπησαν αυξήθηκε από σχεδόν 1,1 εκατομμύριο σε περίπου 5,6 εκατομμύρια», ανέφερε η υπηρεσία.

Πρόσθεσε πως αν και προς το παρόν «η δυνατότητα κλοπής δεδομένων δακτυλικών αποτυπωμάτων είναι περιορισμένη», μπορεί να αλλάξει στο μέλλον με την εξέλιξη της τεχνολογίας.

«Για αυτό το λόγο μια διυπηρεσιακή ομάδα εργασίας με εξειδίκευση σε αυτό τον τομέα μεταξύ άλλων το FBI, DHS, DOD και άλλων υπηρεσιών μυστικών πληροφορίας θα επανεξετάσουν τους πιθανούς τρόπους οι αντίπαλοι μπορεί να υπεξαιρέσουν δεδομένα δακτυλικών αποτυπωμάτων σήμερα και στο μέλλον», τονίζει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Ερντογάν γυρίζει την πλάτη στην πρόσκληση Χριστοδουλίδη – «Δεν έχω οποιαδήποτε πρόθεση να επισκεφθώ τη “νότια” Κύπρο»
«Η ελληνοκυπριακή πλευρά έχει επανειλημμένα αποδείξει ότι δεν θέλει λύση. Δεν θέλει ισότητα και δικαιοσύνη. Θέλει να κάνει τους Τουρκοκύπριους παρίες στην ίδια τους την πατρίδα»
Ο Ταγίπ Ερντογάν
Εικόνες και βίντεο από τη συντριβή αεροσκάφους σε σχολείο στο Μπαγκλαντές: Τουλάχιστον 19 νεκροί, δύο παιδιά ανάμεσά τους
Πάνω από 100 τραυματίες, 20 σε κρίσιμη κατάσταση - «Ακούστηκε ένας τεράστιος κρότος. Νιώσαμε μια δόνηση σαν σεισμό. Και κατόπιν όλα τυλίχθηκαν στις φλόγες» περιέγραψε 18χρονος
Μπαγκλαντές