Κόσμος

ΗΠΑ: Κυρώσεις κατά της Intellexa για το λογισμικό Predator

Κυρώσεις επέβαλλαν οι ΗΠΑ ενάντια στην εταιρία Intellexa και τη διακίνηση του εμπορικού λογισμικού κατασκοπείας Predator. Οι κυρώσεις αφορούν 2 φυσικά πρόσωπα. 

Το Γραφείο Ελέγχου Ξένων Περιουσιακών Στοιχείων του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ όρισε τα συγκεκριμένα άτομα και τις οντότητες με την αιτιολογία ότι το εμπορικό λογισμικό κατασκοπείας Predator της Intellexa χρησιμοποιήθηκε για τη στόχευση Αμερικανών πολιτών, συμπεριλαμβανομένων κυβερνητικών αξιωματούχων των ΗΠΑ, δημοσιογράφων, και πολιτικών αναλυτών.

Ειδικότερα, στο στόχαστρο των κυρώσεων μπαίνουν ο Ταλ Τζόναθαν Ντίλιαν, η Σάρα Αλεξάνδρα Χάμου, η Intellexa S.A. με έδρα την Ελλάδα, η Intellexa Limited με έδρα την Ιρλανδία, η Cytrox AD με έδρα τη Βόρεια Μακεδονία, η Cytrox Holdings ZRT με έδρα την Ουγγαρία, και η Thalestris Limited με έδρα την Ιρλανδία.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών, «η εξάπλωση της χρήσης εμπορικού λογισμικού κατασκοπείας εγκυμονεί ξεχωριστούς και αυξανόμενους κινδύνους για την ασφάλεια των Ηνωμένων Πολιτειών». Επιπλέον, αναφέρεται ότι έχει γίνει κατάχρηση από ξένους παράγοντες για να καταστεί δυνατή η καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και η στόχευση αντιφρονούντων σε όλο τον κόσμο.

Τέλος, τα συγκεκριμένα μέτρα που ανακοινώθηκαν αντικατοπτρίζουν τη δέσμευση της κυβέρνησης των ΗΠΑ να χρησιμοποιήσει διάφορα εργαλεία, συμπεριλαμβανομένων κυρώσεων, ελέγχων εξαγωγών, και περιορισμών έκδοσης βίζας, για την αντιμετώπιση της κακής χρήσης προηγμένων τεχνολογιών κατασκοπείας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Βενεζουέλα: Τεταμένο κλίμα στη χώρα μετά την ανάπτυξη αμερικανικών στρατευμάτων στην Καραϊβική
Πολεμικά πλοία, υποβρύχια και χιλιάδες Αμερικανοί πεζοναύτες βρίσκονται ανοικτά των ακτών της Βενεζουέλας – Η Ουάσιγκτον κάνει λόγο για επιχείρηση κατά των ναρκωτικών αλλά το Καράκας φοβάται στρατιωτική επέμβαση
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλα, Νικολάς Μαδούρο
ΗΠΑ: Το Πεντάγωνο «καρατόμησε» τον επικεφαλής της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών μετά από έκθεση που αντέκρουε τον Ντόναλντ Τραμπ
Ο Τζέφρι Κρους, διευθυντής της Defense Intelligence Agency (DIA), απομακρύνθηκε από τη θέση του – Η απόφαση ελήφθη μετά από εσωτερική έκθεση για το Ιράν, που θεωρήθηκε ενοχλητική για τον Λευκό Οίκο, σύμφωνα με τους New York Times
Ο Αντιπτέραρχος της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ και Διευθυντής της Υπηρεσίας Αμυντικών Πληροφοριών (DIA) Τζέφρι Κρουζ