Κόσμος

ΗΠΑ: Με κορονοϊό οι υπουργοί Δικαιοσύμης και Εμπορίου και ο διευθυντής επικοινωνίας της Κάμαλα Χάρις

Υπουργοί, κοινοβουλευτικοί και δημοσιογράφοι των ΗΠΑ προστέθηκαν χθες Τετάρτη σε όσους ενημερώθηκαν για τη διάγνωση πως μολύνθηκαν από τον νέο κορονοϊό μετά τη συμμετοχή τους σε γκαλά στην Ουάσινγκτον το σαββατοκύριακο.

Με μερικές ώρες διαφορά, ανακοίνωσαν πως είναι θετικοί ο υπουργός Δικαιοσύνης Μέρικ Γκάρλαντ και η υπουργός Εμπορίου Τζίνα Ραϊμόντο.

Τα δύο μέλη της κυβέρνησης του Τζο Μπάιντεν συμμετείχαν το Σάββατο στο ετήσιο δείπνο του Gridiron Club της πολιτικής και μιντιακής ελίτ της Ουάσινγκτον, που συχνά μετατρέπεται σε άσκηση αυτοδιακωμώδησης.

Ο ισχυρός βουλευτής των Δημοκρατικών Άνταμ Σιφ, επίσης παρών στο γκαλά και στο δείπνο, ανακοίνωσε την Τρίτη πως είναι επίσης θετικός.

Ο Τζο Μπάιντεν, ο σχεδόν ογδοντάρης Αμερικανός πρόεδρος, δεν πήγε στο γκαλά και δεν θεωρείται στενή επαφή. Ο ένοικος του Λευκού Οίκου, που παρέστη τις τελευταίες ημέρες σε αρκετές εκδηλώσεις σε κατάμεστες αίθουσες, όπου ελάχιστοι προσκεκλημένοι φόραγαν μάσκα, έλαβε τη Δευτέρα αρνητική διάγνωση μετά την εξέταση στην οποία υποβλήθηκε, ενημέρωσαν οι υπηρεσίες του.

Ο Δημοκρατικός αρχηγός του κράτους έλαβε πρόσφατα 4η δόση –τη δεύτερη αναμνηστική– εμβολίου κατά της COVID-19.

Η αντιπρόεδρός του Κάμαλα Χάρις θεωρείται ωστόσο στενή επαφή, αφού ο διευθυντής επικοινωνίας της Τζαμάλ Σίμονς, που συμμετείχε στο γκαλά, έχει μολυνθεί. Η Χάρις «θα ακολουθήσει τις συστάσεις των υγειονομικών αρχών», πάντως θα συνεχίσει τις δημόσιες εμφανίσεις της, ανέφερε ο εκπρόσωπός της.

Οι ΗΠΑ είναι η χώρα που έχει υποστεί μακράν το πιο βαρύ χτύπημα από την πανδημία του νέου κορονοϊού σε παγκόσμια κλίμακα, με σχεδόν 983.000 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 80,24 εκατ. μολύνσεων από τον κορονοϊό. Ωστόσο, η βελτίωση της επιδημιολογικής κατάστασης ώθησε τις αρχές να άρουν τα περισσότερα περιοριστικά μέτρα φέτος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Έξαλλος ο πρίγκιπας Χάρι: «Βρετανικά δημοσιεύματα υπονομεύουν την συμφιλίωση του με τον βασιλιά Κάρολο»
Μέσα της Βρετανίας είχαν αναφέρει ότι η επανένωση ήταν πιο επίσημη από το αναμενόμενο, με τον Χάρι να αισθάνεται ότι αντιμετωπίστηκε ως επίσημος επισκέπτης και όχι ως μέλος της οικογένειας, κάτι που ο ίδιος πλέον διαψεύδει
Ο πρίγκιπας Χάρι
Ανησυχίες για ατύχημα στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια - Καμία εξωτερική παροχή ρεύματος εδώ και 3 μέρες μετά από ουκρανικούς βομβαρδισμούς
Οι δοκιμές αντοχής μετά την καταστροφή του αντιδραστήρα στη Φουκουσίμα έδειξαν ότι ένας πυρηνικός σταθμός λειτουργεί χωρίς εξωτερική τροφοδοσία για 72 ώρες, υπέρβαση αυτού του χρονικού ορίου δεν έχει δοκιμαστεί
Ο πυρηνικός σταθμός Ζαπορίζια από την όχθη της τεχνητής λίμνης Καχόβκα στη Νικόπολη