Κόσμος

ΗΠΑ: Νεκρός από αστυνομικά πυρά κι άλλος μαύρος άνδρας

Ακόμη ένας θάνατος, ακόμη ένα περιστατικό που δείχνει πως κάτι δεν πάει καθόλου καλά με τις αντιδράσεις της αστυνομίας στις ΗΠΑ. Μέσα σε λιγότερο από 48 ώρες ύστερα από την ιστορική απόφαση καταδίκης για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, έρχεται ο δεύτερος θάνατος αφροαμερικανού από αστυνομικά πυρά.

Θύμα στο νέο αιματηρό περιστατικό στις ΗΠΑ που σημειώθηκε στη Βόρεια Καρολίνα αυτή τη φορά είναι ο 42χρονος Άντριου Μπράουν τζούνιορ. Όλα έγιναν στην πόλη Ελίζαμπεθ. Η οικογένεια του θύματος λέει ο 40χρονος δεν ήταν οπλισμένος. Χθες είχε σκοτωθεί από αστυνομικούς μια 16χρονη στο Οχάιο.

Ο Άντριου Μπράουν ο νεότερος «τραυματίστηκε θανάσιμα» από τις σφαίρες αστυνομικού που εκτελούσε ένταλμα έρευνας στην Ελίζαμπεθ Σίτι, μικρή πόλη της Βόρειας Καρολίνας, πολιτείας των νοτιοανατολικών ΗΠΑ, ανέφερε ο σερίφης της κομητείας Πάσκοτανκ, Τόμι Γούτεν, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ που επικαλέστηκαν αυτόπτες μάρτυρες, ο Άντριου Μπράουν χτυπήθηκε καθώς απομακρυνόταν από τους αστυνομικούς με αυτοκίνητο.

Ο πατέρας 10 παιδιών, ηλικίας 40 ετών, δεν ήταν οπλισμένος, τόνισε η οικογένειά του, σύμφωνα με τον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό WAVY.

Ο θάνατός του έρχεται μια μέρα μετά την ιστορική ετυμηγορίας στη δίκη του πρώην αστυνομικού Ντέρεκ Σόβιν, που κρίθηκε ένοχος για τον φόνο του Τζορτζ Φλόιντ στη Μινεάπολη της Μινεσότα.

Η αγαλλίαση που προκάλεσε η απαγγελία της απόφασης της Τρίτης είχε ήδη μετριάσει η πικρή είδηση του θανάτου μαύρης έφηβης στο Κολόμπους, στην πολιτεία Οχάιο, μία ώρα πριν την ανακοίνωση της ετυμηγορίας.

Η Μακάια Μπράιαντ, 16 ετών, σκοτώθηκε από σφαίρες αστυνομικού στη διάρκεια επίθεσης με μαχαίρι εναντίον άλλου προσώπου.

Ο σερίφης Τόμι Γούτεν υποσχέθηκε ότι θα υπάρξει «διαφάνεια» όσον αφορά τις περιστάσεις που οδήγησαν στον θάνατο του Άντριου Μπράουν.

Η κάμερα που φόραγε ο αστυνομικός ο οποίος άνοιξε πυρ λειτουργούσε, πρόσθεσε ο σερίφης, διευκρινίζοντας ότι δεν έχει δει ακόμη το οπτικό υλικό.

Την έρευνα για την υπόθεση ανέλαβε να διενεργήσει το Γραφείο Έρευνας της πολιτείας της Βόρειας Καρολίνας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πάνω από 40 νεκροί και 200 τραυματίες από ισραηλινές επιθέσεις στη Γάζα - Οι μισοί πέθαναν στην προσπάθειά τους να πάρουν τρόφιμα
Συγγενείς των νεκρών έφθασαν σήμερα στο νοσοκομείο Νάσερ για να θρηνήσουν τους δικούς τους ανθρώπους. Γυναίκες και παιδιά έκλαιγαν δίπλα σε σορούς τυλιγμένες σε λευκά σάβανα
Πενθούσες αντιδρούν κατά τη διάρκεια της κηδείας Παλαιστίνιου που σκοτώθηκε από ισραηλινά πυρά, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Γάζας, κοντά σε κέντρο διανομής στη Ράφα
Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου καλεί τους πολίτες της Τεχεράνης να την εγκαταλείψουν – «Το Ισραήλ ελέγχει τον εναέριο χώρο της»
«Ο στόχος είναι διπλός: Να εξολοθρεύσουμε την πυρηνική απειλή και να εξολοθρεύσουμε την πυραυλική απειλή» δήλωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός
Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του σε αεροπορική βάση στο Ισραήλ
Ανανεώθηκε πριν 15 λεπτά
8
Συνάντηση του Πάπα Λέοντα με τον Αλ Πατσίνο και τον παραγωγό της ταινίας «Maserati: The Brothers» στο Βατικανό
Ο σπουδαίος ηθοποιός βρέθηκε στην Ιταλία για τα γυρίσματα της νέας ταινίας, της οποίας το καστ αποτελείται επίσης από τους Άντονι Χόπκινς, Άντι Γκαρσία, Τζέσικα Άλμπα, Μισέλ Μορόνε και Σαλβατόρε Εσπόζιτο
Αλ Πατσίνο και Πάπας Λέων