Κόσμος

ΗΠΑ: Νεκρός από αστυνομικά πυρά κι άλλος μαύρος άνδρας

Ακόμη ένας θάνατος, ακόμη ένα περιστατικό που δείχνει πως κάτι δεν πάει καθόλου καλά με τις αντιδράσεις της αστυνομίας στις ΗΠΑ. Μέσα σε λιγότερο από 48 ώρες ύστερα από την ιστορική απόφαση καταδίκης για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, έρχεται ο δεύτερος θάνατος αφροαμερικανού από αστυνομικά πυρά.

Θύμα στο νέο αιματηρό περιστατικό στις ΗΠΑ που σημειώθηκε στη Βόρεια Καρολίνα αυτή τη φορά είναι ο 42χρονος Άντριου Μπράουν τζούνιορ. Όλα έγιναν στην πόλη Ελίζαμπεθ. Η οικογένεια του θύματος λέει ο 40χρονος δεν ήταν οπλισμένος. Χθες είχε σκοτωθεί από αστυνομικούς μια 16χρονη στο Οχάιο.

Ο Άντριου Μπράουν ο νεότερος «τραυματίστηκε θανάσιμα» από τις σφαίρες αστυνομικού που εκτελούσε ένταλμα έρευνας στην Ελίζαμπεθ Σίτι, μικρή πόλη της Βόρειας Καρολίνας, πολιτείας των νοτιοανατολικών ΗΠΑ, ανέφερε ο σερίφης της κομητείας Πάσκοτανκ, Τόμι Γούτεν, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ που επικαλέστηκαν αυτόπτες μάρτυρες, ο Άντριου Μπράουν χτυπήθηκε καθώς απομακρυνόταν από τους αστυνομικούς με αυτοκίνητο.

Ο πατέρας 10 παιδιών, ηλικίας 40 ετών, δεν ήταν οπλισμένος, τόνισε η οικογένειά του, σύμφωνα με τον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό WAVY.

Ο θάνατός του έρχεται μια μέρα μετά την ιστορική ετυμηγορίας στη δίκη του πρώην αστυνομικού Ντέρεκ Σόβιν, που κρίθηκε ένοχος για τον φόνο του Τζορτζ Φλόιντ στη Μινεάπολη της Μινεσότα.

Η αγαλλίαση που προκάλεσε η απαγγελία της απόφασης της Τρίτης είχε ήδη μετριάσει η πικρή είδηση του θανάτου μαύρης έφηβης στο Κολόμπους, στην πολιτεία Οχάιο, μία ώρα πριν την ανακοίνωση της ετυμηγορίας.

Η Μακάια Μπράιαντ, 16 ετών, σκοτώθηκε από σφαίρες αστυνομικού στη διάρκεια επίθεσης με μαχαίρι εναντίον άλλου προσώπου.

Ο σερίφης Τόμι Γούτεν υποσχέθηκε ότι θα υπάρξει «διαφάνεια» όσον αφορά τις περιστάσεις που οδήγησαν στον θάνατο του Άντριου Μπράουν.

Η κάμερα που φόραγε ο αστυνομικός ο οποίος άνοιξε πυρ λειτουργούσε, πρόσθεσε ο σερίφης, διευκρινίζοντας ότι δεν έχει δει ακόμη το οπτικό υλικό.

Την έρευνα για την υπόθεση ανέλαβε να διενεργήσει το Γραφείο Έρευνας της πολιτείας της Βόρειας Καρολίνας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν καταγγέλλει την «υβριδική επίθεση» από τη Λευκορωσία ενάντια στη Λιθουανία
Η πρωθυπουργός της Λιθουανίας, Ίνγκα Ρουγκινιένε δήλωσε ότι η χώρα της θα αρχίσει να καταρρίπτει τα μπαλόνια των διακινητών μπαλονιών διακινητών τσιγάρων και ηλίου στον εναέριο χώρο της
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
Ένας 33χρονος μπήκε σε παμπ ντυμένος με στολή Ναζί στις ΗΠΑ – Χτύπησε φοιτήτρια που προσπάθησε να τον διώξει και της έσπασε τη μύτη
Το περιστατικό σημειώθηκε σε μαγαζί κοντά στο πανεπιστήμιο της Τζόρτζια, όπου ο άνδρας επιτέθηκε στη φοιτήτρια όταν αυτή προσπάθησε να του βγάλει το περιβραχιόνιο με τη σβάστικα πιάνω
ΗΠΑ
Ισπανία: Η κυβέρνηση Σάντσεθ σε κίνδυνο μετά τις απειλές απόσυρσης των Καταλανών συμμάχων της
Το καταλανικό αυτονομιστικό κόμμα Junts ενδέχεται να σταματήσει να στηρίζει την αριστερή κυβέρνηση συνασπισμού, αποδυναμώνοντας ακόμη περισσότερο την ισχνή πλειοψηφία του Πέδρο Σάντσεθ στη Μαδρίτη
Ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ
«Αγαπούσε τη Ρόδο, ήθελε να έρθει μόνιμα στην Ελλάδα» λένε συγγενείς του 18χρονου Θοδωρή που δολοφονήθηκε στη Βραζιλία
«Μία δεκαετία είναι που έφυγαν και πήγαν εκεί γιατί η μαμά είναι μισή Βραζιλιάνα, νόμιζαν ότι με την κρίση θα είχαν καλύτερη ζωή αλλά δυστυχώς συνέβη κι αυτό» τονίζει ο συγγενής του 18χρονου
18χρονος