Κόσμος

ΗΠΑ – Προεδρικές εκλογές 2020: Το νέο αστέρι του Τέξας διεκδικεί το χρίσμα των Δημοκρατικών!

Ο Τεξανός Μπέτο Ο' Ρουρκ ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για το χρίσμα των Δημοκρατικών ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2020, για το αξίωμα του Ντόναλντ Τραμπ.

“Ο μόνος τρόπος για να είμαστε πιστοί στις υποσχέσεις της Αμερικής είναι να δώσουμε τα πάντα γι’ αυτήν και να δώσουμε τα πάντα για όλους εμάς”, δηλώνει σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του ο 46χρονος από το Τέξας, που θέλει να καταλάβει τη θέση που κατέχει ο Τραμπ.

Ο Μπέτο Ο’ Ρουρκ έγινε γνωστότερος στο ευρύ κοινό σε εθνική κλίμακα το φθινόπωρο, όταν διεξήγαγε προεκλογική εκστρατεία για μια έδρα στη Γερουσία.

BETO O ROURKE USA
Beto O’ Rourke (Reuters)

Ο Τραμπ, ο Κρουζ κι ο Ο’ Ρουρκ

Έχασε μεν στις εκλογές, τον Νοέμβριο του 2018, αλλά η εκστρατεία του, ιδίως οι παθιασμένες ομιλίες του, και η μάλλον απροσδόκητα σκληρή μάχη που έδωσε απέναντι σε έναν Ρεπουμπλικάνο βαρέων βαρών, τον Τεντ Κρουζ, που επικράτησε με μόλις τρεις μονάδες διαφορά, προκάλεσε αίσθηση σε πολλούς στις τάξεις των Δημοκρατικών.

Αν και δήλωνε πρόσφατα στο Vanity Fair πως είχε πολλές αμφιβολίες και θεωρεί πως μάλλον μειονεκτεί διότι είναι λευκός άνδρας, όταν πολλοί θα προτιμούσαν το χρίσμα των Δημοκρατικών να το κερδίσει γυναίκα ή μέλος εθνικής μειονότητας, ο πρώην πανκ ρόκερ αποφάσισε τελικά να μπει στην κούρσα, όπως έχουν ήδη κάνει άλλα 14 στελέχη των Δημοκρατικών.

Ο πρώην αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν, που, επίσης, αναμένεται να συμμετάσχει στη διαδικασία, διατηρεί ακόμα το σασπένς, πάντως σε δημόσια εμφάνισή του αυτή την εβδομάδα ελάχιστες αμφιβολίες άφησε πως θα είναι ανάμεσα στους διεκδικητές του χρίσματος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τυφώνας Melissa: Τουλάχιστον 25 νεκροί στην Αϊτή μετά την υπερχείλιση ποταμού – Η Τζαμάικα παραλύει και βυθίζεται στο σκοτάδι
Η πορεία του τυφώνα Melissa συνεχίζει να προκαλεί καταστροφές στην Καραϊβική – Στην Αϊτή, δεκάδες σπίτια παρασύρθηκαν από τα νερά ποταμού που υπερχείλισε, ενώ η Τζαμάικα παραμένει χωρίς ρεύμα
Αϊτινοί καταφεύγουν σε καταφύγια κατά τη διάρκεια του τυφώνα Melissa
The Economist: Οι Ηνωμένες Πολιτείες ενισχύουν τη στρατιωτική τους παρουσία απέναντι στη Βενεζουέλα – Επίδειξη ισχύος με ασαφείς στόχους
Η αποστολή του γιγαντιαίου αεροπλανοφόρου USS Gerald Ford στην Καραϊβική σηματοδοτεί στροφή στη στρατηγική της Ουάσιγκτον, χωρίς η κυβέρνηση Τραμπ να ξεκαθαρίζει τις προθέσεις της απέναντι στο καθεστώς του Νικολάς Μαδούρο
Το αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS Gerald Ford